YÖK'ten akademisyenlere yasak

YÖK Akademisyenlerin yurt dışına çıkışını durdurdu.

YÖK'ten akademisyenlere yasak
YÖK Akedemisyenlerin yurt dışına çıkışları ile ilgili olarak üniversitelere yazı gönderdi.

YÖK tüm üniversitelere (Devlet / Vakıf) bir yazı göndererek yurtdışında akademik çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan görevlendirilmelerin (rektörler dahil) ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurtdışında bu kapsamda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi. 

YÖK’ten konuya ilişkin gönderilen yazı: 

“İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası* hariç olmak üzere, rektörler de dâhil anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem