YÖK' genel sekreterliğine imam

Eski vaiz YÖK’te iki numaraYÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK’ün en önemli koltuklarından genel sekreterlik makamına imam hatip ve ilahiyat mezunu aynı zamanda vaizlik yapmış olan Süleyman Necati Akçeşme’yi getirdi.Genel sekreterlik koltuğu yakla

YÖK' genel sekreterliğine imam

Eski vaiz YÖK’te iki numara

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK’ün en önemli koltuklarından genel sekreterlik makamına imam hatip ve ilahiyat mezunu aynı zamanda vaizlik yapmış olan Süleyman Necati Akçeşme’yi getirdi.Genel sekreterlik koltuğu yaklaşık 8 aydır boş bulunuyordu. Çetinsaya, göreve geldiği ilk günlerde hakkında soruşturma bulunan eski Genel Sekreter Turgut Kılıç’ı görevden almıştı. Çetinsaya, bu koltuğa çok tartışılacak bir atama yaptı. YÖK’ün ikinci adamı imam hatip mezunu, daha önce de vaizlik yapmış olan Akçeşme oldu. Akçeşme, Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

 

 

Süleyman Necati Akçeşme, Bolvadin İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne devam etti. 1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memur olarak göreve başladı ve sırasıyla; musahhih, şef ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1988-1994 yılları arasında Hollanda’da din görevlisi olarak hizmetini sürdürdü ve bu dönemde Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürüttü. 2005-2009 tarihleri arasında İstanbul-Beşiktaş Müftülüğünde vaiz olarak görevini sürdürdü. Akçeşme, 11 Haziran 2009’da Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğüne atanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler