Yine greve gidiyorlar

Yıl boyunca Alman Pilot Sendikası Cockpit'in grev dalgalarıyla sarsılan Lufthansa, şimdi de Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu Sendikası (UFO)'nın aldığı "Cuma günü greve gidiyoruz" kararıyla karşı karşıya geldi.Alman Havayolu Lufthansa'da Alman Pilot

Yine greve gidiyorlar

Yıl boyunca Alman Pilot Sendikası Cockpit'in grev dalgalarıyla sarsılan Lufthansa, şimdi de Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu Sendikası (UFO)'nın aldığı "Cuma günü greve gidiyoruz" kararıyla karşı karşıya geldi.

Alman Havayolu Lufthansa'da Alman Pilot Sendikası Cockpit'in sık sık grev kararı almasının ardından bu kez de Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu Sendikası greve gideceğini duyurdu. UFO Başkanı Nicoley Baublies, "Lufthansa şirketi üst düzey yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde netice alamadık. Grevden başka seçeneğimiz kalmadı" dedi. Baublies, bugün saat 12.00 itibariyle 19 bin Lufthansa kabin personelinin greve gideceğini duyurdu.

UFO, 19 bin çalışana emeklilik, ek sigorta, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve emeklilik hakları gibi taleplerde bulunuyor. Lufthansa ile yolculuk yapacak yolcular, grevlere karşı şimdiden hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. UFO, Lufthansa ile sürdürdükleri görüşmelerin başarısız sonuçlanması durumunda, bugünden başlamak üzere bir haftalık iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler