Yılmaz,seçim ve çözüm sürecini değerlendirdi

Memleketi Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart 214 tarihinde Türkiye’nin geleceğini şekillendirme adına kritik bir seçim süreci yaşanacağını söyledi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesinin Ilıcalar beldesinde bulunan Uygula

Yılmaz,seçim ve çözüm sürecini değerlendirdi
Memleketi Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart 214 tarihinde Türkiye’nin geleceğini şekillendirme adına kritik bir seçim süreci yaşanacağını söyledi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesinin Ilıcalar beldesinde bulunan Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nin açılış programına katıldı. Açılışta vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’ne 110 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. Bingöl’de birçok alanda çeşitli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: ”Bu sadece üniversiteye yaptığımız yatırım başka konulara yaptığımız yatırımları saymıyorum. Çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Gözü olan bunu görüyor vicdanı olan bunu takdir ediyor ama bazılarının gözü var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, akılları var maalesef kullanmıyorlar." Üniversiteye yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezi güçlendirdik artık, Genç, Solhan gibi nüfusu yüksek ilçelere dağılmaya başlayacak. Ilıcalar beldemizde üniversite bir takım faaliyetler yapmaya devam edecek.”
 
"ÇÖZÜM SÜRECİ"
 
Konuşmasında çözüm sürecine değinen Bakan Yılmaz, süreci çekemeyen tarafların olduğunu söyledi. Süreçle beraber bölgenin rahat bir nefes aldığını ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ”Bingöl ve bölgemizde bir huzur ortamı var. Uzun zamandır çatışma ölüm haberi almıyoruz. Bu çözüm süreci dediğimiz süreç bittiğinde çok daha rahat olacak, bu aralar çok daha fazla yatırım yapılacak. Özel sektör de, turist de çok daha fazla ilgi gösterecek.”
 
’’YEREL SEÇİMLER’’
 
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin geleceğini şekillendirme adına çok kritik bir seçim yaşayacağız ve ben inanıyorum ki Bingöl milleti halkımız bu seçimin önemini bilerek, bunun sadece yerel seçim olmadığını, yerel seçimin ötesinde Bingöl için Türkiye için bir anlam ifade ettiğini bilerek, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hükümeti ve her şeyden önemlisi ülkemiz için vatandaşlık görevini yerine getirecek.”
 
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz, tesisi inceledi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’tan brifing aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem