Yılmaz'a yumruk MİT'in işi

TRT Haber’de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan Tansu Çiller’in 1995-99 yılları arasındaki başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık Rıdvan Memi’nin sorularını yanıtladı.. Hüseyin Kocabıyık, programda çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Çiller'in karakutusu

Yılmaz'a yumruk MİT'in işi

TRT Haber’de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan Tansu Çiller’in 1995-99 yılları arasındaki başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık Rıdvan Memi’nin sorularını yanıtladı..

 Hüseyin Kocabıyık, programda çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Çiller'in karakutusu olarak da bilinen Kocabıyık, Mesut Yılmaz'ın Budapeşte'de yediği yumruğun istihbaratın işi olduğunu söyledi. Kocabıyık 28 Şubat sürecini de anlattı..

YILMAZ’A  ATILAN YUMRUĞUN ARKASINDA İSTİHBARAT VAR

“O dönemde bir takım sivil gruplar vardı, devletin elinin altında tuttuğu tiplerden insanlar. İstihbarat örgütlerimizin elinin altında böyle insanlardan oluşan gruplar vardı. O ara Mesut Bey çeteler falan diye bu işlerin üstüne gidince ki amacı da başbakanlığı ele geçirmekti. İstihbarat örgütleri yönlendirdiler Mesut Bey’e saldıran insanları. Devlet içindeki o kavga var ya. Mesut Bey’le kavgalı olan insanlar da vardı devlet içinde. Mehmet Eymür’den Mehmet Ağar’a kadar. Muhtemelen o organizasyon yönlendirildi oraya.

ÇEVİK BİR ERBAKAN’I ARADI ‘MAAŞIMIZI YÜKSELTİN YOKSA..

Rıdvan Memi: 28 Şubat sürecinde bir anekdot var. Çevik Bir yanından bir grup asker varken toplanın bakın ne yapacağım diyor ve Sayın Erbakan’ı arayıp maaşları yükseltin yoksa bildiri yayınlayacağım diyor. Niye yapıyor bunu? Daha önemlisi maaşlar yükseldi mi?

Hüseyin Kocabıyık: Tabii yükseliyor. Ve muazzam bir zam yapılıyor. Ben bunu Tansu Hanım’dan dinledim. Sayın Erbakan Tansu Hanım’ı arıyor ve çok üzüntülü bir şekilde bu olayı anlatıyor. Tansu Hanım da merak etmeyin ben ilgileneceğim siz üzülmeyin demiş. Çevik Bir karargahta çok popüler o günlerde. Biraz da nefsani bir şey sanıyorum. Çevresine albaylar, genç subaylar, işte maiyetindeki subayları toplamış bir liderlik gösterisi yapıyor. Ben siyasi iktidar üzerime bu kadar etkili bir adamım. Tabii maaşlar da yükseltiliyor. Muazzam şekilde yükseltiliyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem