Yıldız 17 Aralık'ın faturasını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık’la ilgili yaptığı değerlendirmede, ülkenin 120 milyar dolar belirlenen zararı olduğunu belirterek, muhalefete, "Oyun mu oynuyorsunuz" diyerek eleştiride bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tan

Yıldız 17 Aralık'ın faturasını açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık’la ilgili yaptığı değerlendirmede, ülkenin 120 milyar dolar belirlenen zararı olduğunu belirterek, muhalefete, "Oyun mu oynuyorsunuz" diyerek eleştiride bulundu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konya’da katıldığı Enerji Verimliliği Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısı’nda 17 Aralık’ta başlayan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldız konuşmasında, "Bizim petrole ve doğal gaza olan bağımlılığımızı hep beraber biliyoruz. Oturup başında ağlamayız çözüm yolu ararız. Her ülkenin durumu farklı. Türkiye hamdolsun çok ciddi avantajlara sahip. Türkiye’nin suyu var, havası var, jeotermal suyu var. Bahsetmek istediğim her ülkenin avantajları ve dezavantajları var. Singapur dünyanın 2. büyük limanını yapmış. Denizi doldurmak için Malezya’dan toprak alıyor, olmuyor Endonezya’dan toprak alıyor. İsveç çöplerden enerji üretme ile ilgili çok ciddi bir işlem yaptı. Bugün İsveç 600 bin ton çöp ithal etme kararı aldı. Biz çöpümüzü Türkiye’nin her türlü kirlenmişliğini siyaseten idareten ve teknik olarak her kirlenmişliğini inşallah bu ülkeden temizleyeceğiz. 11 yıldan bu yana siyasi istikrar var hamdolsun. Herkes seven sevmeyen yatırımlarla uğraşıyordu. 17 Aralık’taki konuyu çok önemsiyorum arkadaşlar. Enerji sektöründe bizim faaliyetlerimizi arttıran bir sonuç doğurmuştur. Bizim iktidarımız yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle kurulduğu günden beri uğraşan bir iktidardır. Hal böyle iken hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlük cezasız kalmamalı ama bu aynı zamanda siyaset mühendisliğini makul hale getirmemelidir. Parmağınızın ucunda bir sıkıntı var, ben sizin kalbinize ve beyninizde işlem yapacağım böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Türkiye yalnızca ekonomisiyle değil, aynı zamanda beyniyle, kalbiyle, vicdanıyla, basireti ve feraseti ile birlikte hareket ediyor. Halkımız hepsini görüyor. Geldiğimiz nokta neresi. Dolar 2.32’lerde, Euro 3.13’lerde, ham petrolün varili 150 dolar civarında ve bizim maliyetlerimiz artmış durumda. Peki bunu yapanlara sorabiliyor muyuz. Kardeşim bak ölçülebilir 120 milyar dolar hasar oluşturdunuz, ölçülemez de daha fazla zararımız var. Bunların bedelini siz vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz dememiz geliyor" şeklinde konuştu.
 
"OYUN MU OYNUYORSUNUZ"
 
"İleri demokrasilerde muhalefet partileri dahil o ülkenin istikrarını bozmaya çalışmazlar" diyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti:
 
"Muhalefet aslında o ülkenin istikrarını ben senden daha iyi tutarım adına konuşur. Şimdi biz siyasi istikrarın bozulmasına göz yumsak çok sevinenler olacağını görüyorum. Bu üzüntü verici. Sonuçta kaybeden ülkemiz olur. O yüzden biz buna müsaade etmeyeceğiz diyoruz. Biz iktidara geldiğimizden bu yana her 6 ayda bize biçilen ömrü uzatmışız hamdolsun. Şimdi de bir ömür biçildi. Tarihler duyuyorum. 1 Ocak’ta bu hükümet kalmayacak denildi, 15 Ocak oldu, şimdi 15 Şubat deniliyor. Oyun mu oynuyoruz arkadaşlar. 76 milyonun geleceği olan bir konudan bahsediyorum. O yüzden bu yalnızca bizim iktidar mücadelemiz değil. Bu ülkenin bekası ve geleceğiyle, istikbaliyle alakalı konudur. Bizler buna seyirci kalamayız. Bu ülkenin idaresine yapılan irade tarafımızdan daha güçlü bir şekilde inşallah bu ülkede hissedilecektir. Bakıyorum bir kurumuzu yerinden mi oynatıyorsunuz deniliyor. Yapılan işlen Türkiye’nin yerinden oynatılma, sarsılma işidir. Bunu şuanda göremeyenler ilerde çok daha açık bir şekilde bunu görecekler. İster yurt dışından, ister yurt içinden olsun şimdiye kadar Türkiye üzerinde oynana oyunların hepsinin farkındayız. Biz bu işe kendimizi koyduk. Bizlerin bulunup bulunmaması çok önemli değil ama Türkiye’nin artık doğrulardan vazgeçmemesi önemli. Türkiye doğruları yaptığı kadar güçlenen güçlendiği kadar da daha çok doğruları yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan bir iktidarla beraberdir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem