Yıldırım;'Türkiye elektriksiz kalacaktı'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gezi Parkı eylemleri sırasında siber saldırının eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Yıldırım, “Kurumlara, vahim sonuçlar doğuracak, bütün ülkeyi elektriksiz bırakacak, finansal sistemi, güvenlik altyapısını çökertecek saldırıl

Yıldırım;'Türkiye elektriksiz kalacaktı'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gezi Parkı eylemleri sırasında siber saldırının eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Yıldırım, “Kurumlara, vahim sonuçlar doğuracak, bütün ülkeyi elektriksiz bırakacak, finansal sistemi, güvenlik altyapısını çökertecek saldırılar yapıldı” dedi 
 
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, TBMM’de sosyal medyaya sınırlama getirilmesi çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtlarken, Gezi Parkı eylemleri sırasında tüm kurumlara yönelik ciddi siber saldırılar olduğunu ifade etti. Yıldırım şöyle konuştu: “Kurumlara, vahim sonuçlar doğuracak, bütün ülkeyi elektriksiz bırakacak, bütün ülkenin finansal sistemini çökertecek, güvenlik altyapısını çökertecek, polise, güvenlik güçlerine saldırılar yapıldı. Herkes fırsat kolluyor. ‘Aman Türkiye’de bir olay çıksın da nasıl zayıflatırız, nasıl diz çöktürürüz?’ diye. Siber âlemde çok büyük organizasyonlara gerek yok. Bir kişi İran’ın nükleer programını 4 yıl geciktirebildi, Gürcistan’a diz çöktürdü, Litvanya ortada. Akıl teriyle yapılan bir şey.”
 
‘CİDDİ ZARAR YOK’
 
Bakan Yıldırım, “Gerekli tedbirler alındı. Daha önceden de siber güvenlik tatbikatları yapılmıştı. Ciddi bir zarar yok” derken, bundan sonra atılacak adımlar için şunları söyledi: “İnternetin insanları yok etmek, hayatını karartmak, bütün itibarını yerle bir etmek amacıyla kullanılmasına kimse razı olmaz. Bunun sihirli bir formülü yok. Yasaklama bir sonuç olmayacağına göre bütün paydaşları işin içine katıp farkındalığı artırmamız lazım. Biz fiziki saldırıları önleyecek tedbirleri alacağız. Bunun kısıtlamayla, yasaklamayla alakası yok.
 
” Gezi Parkı eylemlerinde bir hazırlık dönemi olduğuna işaret eden Yıldırım, “Bu olayların sosyal medyada yapılacağına dair Bilişim Suçları Dairesi’nin tespitleri var” dedi. Siber saldırı ve siber savaş tehdidi 2010 yılında ‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmiş ve devletin yeni tehdit algısı olarak ilk sıralardaki yerini almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem