Yıkık dökük evi satın aldı otel yaptı

  'Muhteşem Sultan Kösem' dizisinde rol alan Mete Horozluoğlu Antalya'da tarihi bir bina aldı ve binayı restore edip otel olarak kullanmayı palnlıyor.

Yıkık dökük evi satın aldı otel yaptı

'Muhteşem Sultan Kösem' dizisinde rol alan Mete Horozluoğlu Antalya'da tarihi bir bina aldı ve binayı restore edip otel olarak kullanmayı palnlıyor. Yaklaşık 100 yıl Vert Ailesinde kalan evin tescilli bir sahibi olamması nedeniyle ablası Yasemin Mıstıkoğlu ve  Belgin Ünal satın aldı. Ev şuan da otel olma yolunda...

Tarihi yapıya 'Çiçekli Konak' anı verdiklerini belirten Horozoğlu, "Antakya da yaşayan ablam Yasemin ve ortağı Belgin Abla'nın yıllardan beri süren ortaklığının en büyük hayaliydi eski bir Antakya evi alıp restore ettirmek. Ben de bu hayallerine ortak oldum. Annem ve babam da burada yaşıyor dolayısıyla Antakyalı da sayılırım. Antakya'nın tarihi değerlerine bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana" diye konuştu.

Binanın 6 odalı bir butik otel olacağını ve küçük ablası Selma Horozoğlu tarafından işletileceğini söyleyen ünlü sanatçı, bu tarihi şehir için katkılarının devam edeceğini kendisiyle birlikte sanatçı arkadaşlarının da sık sık bu otele gelerek vakit geçireceklerini belirtti.

Eski Antakya evlerinin özellikle avlularının insana büyük huzur verdiğini söyleyen Mete Horozoğlu, "Konak şu anda döşeme aşamasında bir iki saatliğine ablamlara destek vermek için gidiyorum, saatlerce bu evde kalıyorum. Artık Antakya'ya sık gelmem için yeni bir sebebim daha var. Hem dünyanın hem de Türkiye'nin yoğun ve yorucu gündeminden biraz da olsa uzaklaşıp huzur bulmak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler