YHT inşaatındaki göçük davası sonuçlandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde YHT istasyonu inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük sonrası Sakarya Adliyesi'nde açılan dava sonuçlandı. Davada sanıklardan bir kişi beraat ederken, diğer 5 sanık ise adli para cezası ile cezalandırıldılar.A

YHT inşaatındaki göçük davası sonuçlandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde YHT istasyonu inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük sonrası Sakarya Adliyesi'nde açılan dava sonuçlandı. Davada sanıklardan bir kişi beraat ederken, diğer 5 sanık ise adli para cezası ile cezalandırıldılar.

Ankara-İstanbul arası çalışan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Sapanca-Pamukova durakları arasında köprü vazifesi gören Arifiye istasyonunda 29 Mayıs 2014 tarihinde beton dökme işlemi sırasında iskele çökmüştü. Göçük sonrası enkaz altından yaralı olarak çıkartılan 5 işçi, Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Kazanın ardından Sakarya Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. "Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma" suçlamasıyla açılan davaya sanıklar katılmazken, mağdur ve sanık avukatları katıldı. Mahkemede esas hakkında son savunma yapan sanık avukatı, "Sanık Ayşe K., olay gününde bölge müdürlüğünde diğer müvekkilim Can V. toplantılardı. Müvekkillerin olayın başında sürekli durmaları söz konusu değildi. Açılış ile ilgili toplantılara katılmak üzere biri Pendik'te biri de Kocaeli bölge müdürlüğünde bulunuyorlardı. Meydana gelen bu olayda kusurları yoktur. Üzerlerine düşen görevleri yapmışlardır. İskele seçimi onların seçimi değildir. Müteahhit firmayla ilgili denetimlerini yapmışlar. Müteahhit firma tüm ayrıntıları taahüt etmiştir. Müştekinin olay anında orada bulunmaması gerektiği bulunmasına gerek bulunmadığı tanıklar söylemişlerdir" ifadelerini kullandı. Dört celse boyunca tarafları dinleyen Mahkemeye heyeti davayı karara bağladı. Mahkeme heyeti sanık Eray B.'nin üzerine atılı suç açısından kast ve taksirinin bulunmamasının nedeniyle beraatine karar verdi.

Öte yandan, mahkeme heyeti, "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçlamalarından yargılanan diğer sanıklar Mehti Y., Ali Abbas B., Ayşe K., Osman Can V., ve Benan A.'nın cezaları onayarak adli para cezasına çevirdi. 5 sanıklar ayrı ayrı 3 bin 740 TL adli para cezasına çaptırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem