Yeşilçam'ın jönleri çok kızdı!

 Fikret Hakan," Ya çok yaşlandı ya da kafasına kalas düştü" diyerek sert cevap verdi.  Sinema Yazarları Derneği'nin kurucusu, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın, "Yeşilçam'da Türk jönlerinin hiçbiri büyük aktör olamadı. Beğendiğim bir aktör yok. Onların

Yeşilçam'ın jönleri çok kızdı!

 

Fikret Hakan," Ya çok yaşlandı ya da kafasına kalas düştü" diyerek sert cevap verdi. 
 
Sinema Yazarları Derneği'nin kurucusu, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın, "Yeşilçam'da Türk jönlerinin hiçbiri büyük aktör olamadı. Beğendiğim bir aktör yok. Onların hepsini poz veren oyuncular olarak görüyorum" şeklindeki açıklaması büyük yankı yaptı. Türk sinemasının usta oyuncuları Dorsay'ı adeta topa tuttu. İşte usta isimlerin Dorsay'a cevapları...
 
FİKRET HAKAN: YA ÇOK YAŞLANDI YA DA BAŞINA KALAS DÜŞTÜ
 
Demek ki bu 50 yıllık süreç içersinde yanımızda değersiz bir eleştirmen olarak durmuş.Biz yokluklar içersinde, sansürlere rağmen ayakta kalma savaşı verdik. Böyle bir ortamda kendisini yetiştirmeye çalışan insanları görmemesi şaşırtıcı. Bana kalırsa ya çok yaşlandı yada başına kalas falan düştü. Bu insanın kendi tarihini inkar etmesi gibi bir şey. 50 yıl bu caminanın içinde ol ve bu tür yargılara var, hayretler içindeyim. İyi bir tedaviye ihtiyacı var
 
ENGİN ÇAĞLAR: YEŞİLÇAM'DAN ÇOK AKTÖR ÇIKTI AMA HİÇ SİNEMA YAZARI ÇIKMAMIŞTIR
 
Atilla arada bir abuk sabuk laflar söyler. Onun kusuruna bakılmaz.  Bizlerde onu Yeşilçam'ı seven birisi olarak görmediğimiz için laflarına pek takılmayız. Yeşilçam dönemi Türk sinemasının altın  dönemidir. Atilla Dorsay,bu günlere  Amerikan sinemalarından tercüme yaparak gelmiş bir insandır. Türk sinemasını da çok iyi bildiğini düşünmüyorum. Yeşilçam'dan çok aktör çıktı ama hiç sinema yazarı çıkmamıştır. Festivaller hakkında da bir takım laflar söylüyor ama yine kendisi baş köşede oturuyor.
 
GÖKSEL ARSOY: ARTİST OLMAK İÇİN YAPIMCILARIN KAPISINDA DOLAŞIYORDU
 
Atilla Dorsay 60'lı yıllarda artist olmak için Yeşilçam film yapımcılarının kapısında dolaşıyordu. Maalesef yeteneksizliği nedeniyle, çaldığı kapılarda herhangi bir şey elde edememiştir. Yıllardır bunun kıskançlığı içinde;  daima Yeşilçam'a bir takım olumsuz hareket ve söylemlerde bulunur. Bilhassa da kitap çıkartacağı zaman gündemde olmak için bu tarz saldırılar kendisini gündeme getirir. Demek ki şu aralar da bir kitap çıkaracak. Bu tarz konuşmalarına, Yeşilçam'ı başına taç etmiş olan bizler ve seyirciler gülüyoruz.
 
EDİZ HUN: GÜZELLİKLE YAD ETMESİ LAZIM
 
Kendi görüşüdür. Şimdi insanlarda bir eleştiri modası başladı. Bu moda politikacılardan geçti. Kendiside aynı jenerasyonun insanıdır. Görüşlerini doğru bulmuyorum. İnsan kendi jenerasyonunu her zaman iyilikle güzellikle yad etmesi lazım. Bunlar lüzumsuz hoş olmayan laflar. O zaman ki sanatçılar hala saygıyla kucaklanıyor.
 
HÜLYA KOÇYİĞİT: DEĞER KAZANMIŞ ÇOK AKTÖR VAR
 
Tabi ki değer kazanmış çok aktör var. Bunları yok farz etmek mümkün değil. Onun görüşüdür saygı duymak lazım. Bana sorarsanız bir çok aktör var.
 
KADİR İNANIR: TERSİNİ SÖYLEYEN BİR SÜRÜ YAZIZI VAR
 
Atilla Dorsay'ın böyle bir şey söyleyeceğine inanmıyorum. Çünkü bunun tersini söyleyen ,Yeşilçam aktörlerini çok öven bir sürü yazısı  var.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem