Yeni yıl reformla gelecek

AB Bakanı Volkan Bozkır, bu aşamada 53 kanun, 246 ikincil mevzuat ve 136 kurumsal yapılanmanın hayata geçirileceğini söyledi. Bozkır, AB’nin Türkiye ile ilgili eleştirilerinin başında ifade özgürlüğünün geldiğine işaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu

Yeni yıl reformla gelecek

AB Bakanı Volkan Bozkır, bu aşamada 53 kanun, 246 ikincil mevzuat ve 136 kurumsal yapılanmanın hayata geçirileceğini söyledi. Bozkır, AB’nin Türkiye ile ilgili eleştirilerinin başında ifade özgürlüğünün geldiğine işaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ocak ayındaki Reform Eylem Grubu toplantısında bu konuda kapsamlı bir paket açıklayacağını kaydetti.

İfade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, gösteri hakkı, aşırı güç kullanımı, sığınmacı hukuku gibi konularda 2019 yılına kadar önemli adımlar atılacak. Bu adımlar yıllara göre şöyle:

2017: Silah Kanunu çıkarılacak. Can ve mal güvenliğini tehdit edecek biçimde yersiz ve ruhsatsız silah kullanımının önüne geçilecek.

2016: Asansör facialarını önlemek için Asansör Yönetmeliği çıkarılacak.

2017: Taklit ve Çin malı ürünlerin piyasaya girmesiyle yaşanan sağlık sorunlarını önlemek için Kozmetik Yönetmeliği yayımlanacak.

2017: Suç Mağdurlarına Yardım Kanunu revize edilecek. Maddi zararları tazmin edilecek mağdurlara, psikososyal destek de verilecek.

2017: Anayasa Mahkemesi içtüzüğü tamamlanacak.

2019: Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

2019: İdari Yargı reformu tamamlanacak.

2016: Göz yaşartıcı gazlar ve savunma tüfekleri ile ilgili yönerge çıkarılacak.

2017: Toplumsal Olaylara Müdahale, Eğitim ve Tatbikat Merkezi kurulacak.

DNA VERİ BANKASI 2016’DA

2019: Jandarma Genel Komutanlığı İç Güvenlik Birliği Nezarethaneleri’nin uluslararası standartlara getirilmesiyle ilgili düzenleme yapılacak. Profesyonel sınır güvenlik teşkilatı kurulmasını amaçlayan Sınır Güvenliği Teşkilatı Kanunu çıkarılacak.

2016: Göç Strateji Belgesi, Göç Eylem Planı tamamlanacak. 7 ilde 2 bin 200 kişilik 7 “geri gönderme merkezi” kurulacak.

2019: Sinema filmlerinin desteklenmesi yönetmeliği 2019’da çıkarılacak.

2019: Film müzesi ve arşivi kurulacak.

2016: DNA Tespiti ve Milli DNA Veri Bankası kurulacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem