Yeni iddia; Trabzon’da Paralel AKP

Bugün Kuzey Ekspres Gazetesi’nden Hasan Kurt yeni bir iddiayı köşesine taşıdı. İddia çok çarpıcı. Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan öncelüğünde kurulan İlim İrfan Kültür Derneği tıpkı Fetullah Gülen Cemaati hakkında öne sürülen ve davalar açılan tipte

Yeni iddia;  Trabzon’da Paralel AKP
Bugün Kuzey Ekspres Gazetesi’nden Hasan Kurt yeni bir iddiayı köşesine taşıdı. İddia çok çarpıcı. Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan öncelüğünde kurulan İlim İrfan Kültür Derneği tıpkı Fetullah Gülen Cemaati hakkında öne sürülen ve davalar açılan tipte partiye paralel bir örgüt gibi hareket ettiğini öne sürdü.
 
O yazı aynen şöyle;
 
AKP Trabzon teşkilatının milli görüşçü kanadı önceki akşam Ortahisar’da Çifte Hamam yakınlarındaki dernek lokalinde bir araya geldiler. 
 
Trabzon eski belediye başkanı ve AKP eski milletvekili Asım Aykan’ın organize ettiği toplantıya bir dönemler Refah Partisi’nde politika yapan AKPlilerin önemli bir kısmı katılmış. İlim İrfan Kültür Derneği Şubesi olarak da kullanıldığı söylenen lokaldeki toplantıya, Asım Aykan, Mustafa Yanmış, Muammer Şahin, Selahattin Çebi, Osman Çavuş, Ergin Aydın, Mustafa Çolak, Köksal Boz,Köksal Küçükali, Ömer Odabaş, Coşkun Tiryaki gibi çok sayıda eski milli görüşçü katılmış.
 
Ortahisar’da mülkü bir AKPli’nin olduğu söylenen dernek lokali alternatif il başkanlık ofisi gibi çalışıyormuş.
 
İddiaya göre; Trabzon’daki atamalar, görevden almalar vs.. gibi konular bu lokalde gerçekleştiriliyormuş. Bu arada bu lokalde alınan bazı kararların AKP il ve ilçe toplantılarında da onaylandırıldığı söyleniyor.
 
BÖYLE BİRŞEY YOK
 
Konu ile ilgili olarak Haber61'e açıklamada bulunan Selahattin Çebi, "Asla öyle birşey olamaz. Bürokratlar bizim işimiz değil. Fakir ve zeki öğrencilere, sosyal alanda başarılı olan öğrencilere destek amaçlı kurulmuş bir dernektir. Genel Merkezi Trabzon’da genel başkanı da Asım Aykan’dır. İstanbul Temsilcimiz Muhammer Saka’dır. 26 Şubat Tarihinde İstanbul’a gidip bir okul gezecekler. Aynı okulu Trabzon’da yapma hedefimiz var." ifadelerini kullandı.
 

 

Asım Aykan ise şunları söyledi; 

Basın toplantısı yapacağız. Fiziki mekan düzenlemesi yapıyorduk ondan biraz geciktirdik eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak için bu derneği kurduk. Trabzon eğitimine katkıda bulunacağız. Bizim başka işimiz mi yok ya.. Herkes işini yapsın. Paralel falan filan böyle birşey yok. Trabzon eğitiminde, sporunda elinden tutulması gereken çocuklarımız var.

Onların elinden tutacağız. Ayrıca sosyal etkinlikler yapacağız. 1 ton helva ve 200 tane kuzine soba Bayırbucak Türkmenlerine gönderdik. Şimdide Kilis’e gönderdik. Onlarda sınıra bırakmadılar bir STK ile anlaştık içeri getiriyorlar. Çünkü hepsi sınıra gelemiyor. Mağdur insanlar var.

Özel okul kurmak istiyoruz. Arsa arıyoruz, milli emlaktan, TOKİ’den aradık şu ana kadar çözemedik. Vali bey konuyu biliyor. Eğitim yatırımı yapacağız. Arsa bulamıyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem