Yeni hükümet için 3 kriter!

Başbakan Davutoğlu, YAŞ çalışmaları biter bitmez hükümet kurma gündemine döndü. CHP ile koalisyon görüşmelerini tamamlayan heyetin raporu bugün Davutoğlu’na sunuluyor. AK Parti, yol haritasını 3 kriterde netleştirecek.Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) tamamlan

Yeni hükümet için 3 kriter!

Başbakan Davutoğlu, YAŞ çalışmaları biter bitmez hükümet kurma gündemine döndü. CHP ile koalisyon görüşmelerini tamamlayan heyetin raporu bugün Davutoğlu’na sunuluyor. AK Parti, yol haritasını 3 kriterde netleştirecek.

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) tamamlanmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündemine yeni hükümet çalışmalarını aldı. Bu süreçte AK Parti’nin yol haritasını üç kriter belirleyecek. Bunlardan biri istişare mekanizması olacak. Bu kapsamda, Başbakan Davutoğlu, bugün CHP ile istikşafi görüşmeleri yürüten AK Parti heyetini kabul edecek. 11.00’de Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşecek görüşmede, CHP ile temas noktası olarak belirlenen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu’na heyetin hazırladığı raporu sunacak.,

Davutoğlu’nun yarın da partisinin MYK’sını toplaması bekleniyor. Bu toplantıda Çelik başkanlığındaki heyetin hazırladığı rapor ele alınacak. Pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu’nda da rapor ve yürütülen koalisyon görüşmeleri masaya yatırılacak. Yol haritasının belirlenmesinde ikinci kriteri anketler oluşturacak. Parti ile çalışan anket şirketlerine yaptırılan anketlerin sonuçları analiz edilecek. Anketlerde, “Koalisyon mu erken seçim mi?” sorusunun yanıtı aranacak.

LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

Bu süreçler devam ederken, Davutoğlu’nun muhalefet partilerinin kapısını bir kez daha çalması öngörülüyor. İlk turun aksine Davutoğlu, ikinci turda HDP’yi ziyaret etmeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi beklenen Davutoğlu, yeni hükümet ile ilgili kararını verecek. Davutoğlu’nun bu görüşmeleri önümüzdeki hafta yapması bekleniyor.

Habertürk
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler