Yeni Başsavcı Trabzonlu

HSYK Birinci Dairesi'nin 127 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile 20 savcının görev yerleri değişti.İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğl

Yeni Başsavcı Trabzonlu

HSYK Birinci Dairesi'nin 127 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile 20 savcının görev yerleri değişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi. Atama kararına ilişkin Bakırköy Adliyesi'ndeki makamında gazetecilere açıklama yapan Salihoğlu, kararın Türkiye, kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını diledi. Salihoğlu, "İnşallah Allah bizi utandırmaz. Görevi layıkıyla yaparız. Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah bundan sonra da yürütürüz. Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz" diye konuştu.

Salihoğlu, 2003 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcılarının bulunduğu minibüse düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmıştı.

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR?

15 Nisan 1955'te Trabzon Sürmene'de doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Salihoğlu stajını İstanbul'da yaptıktan sonra ilk görev yeri Erzincan Tercan'a atandı. Oradan sonra sırayla Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul Silivri, İstanbul Fatih, İstanbul DGM, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, ardından da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yaptı. Hadi Salihoğlu'nun 2 kız 1 erkek çocuğu var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler