Yeni anayasada sevindiren gelişme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde mutabık kaldığı madde sayısının 56'ya yükseldiğini açıkladı... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, uzm

Yeni anayasada sevindiren gelişme
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde mutabık kaldığı madde sayısının 56'ya yükseldiğini açıkladı...
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, uzmanların üzerinde anlaştığı 8 madde ile birlikte Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde mutabık kaldığı madde sayısının 56'ya yükseldiğini bildirdi. Şahin, komisyonun bu hafta her gün toplanacağını belirtti.
 
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yaptığı toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Komisyon danışmanlarının üzerinde çalıştıkları ve mutabık kaldıkları 8 maddeyle ilgili müzakereleri tamamladıklarını belirten Şahin, birkaç rötuş dışında bu 8 madde üzerinde komisyonun mutabakatı onayladığını kaydetti. Şahin, komisyonun anayasa yapım sürecinde üzerinde anlaşma sağladığı madde sayısının 56'ya yükseldiğini söyledi.
 
Şahin, komisyonun çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Yargı bölümü, temel hak ve özgürlükler bölümüyle ilgili üstünde mutabakat sağlanamamış, ancak danışmanların biraz daha iyileştirme yaptığı maddeler üzerinde mutabakat sağlama amacıyla çalışmalar şu anda yürüyor. Bu hafta her gün çalışmalar, aynı şekilde devam edecek. Önümüzdeki hafta bayram ama pazartesi ve salı günü mesai var. Çalışmalarımızı o günlerde de sürdürmek istiyoruz. Amacımız mümkün olduğu kadar mutabakat sağlanmış madde sayısını artırabilmektir. Asıl hedefimiz mutabakatla yeni bir anayasayı milletin önüne koyabilmektir. Komisyonumuz bu amaçlarını sürdürebilmek için çalışmalarına devam ediyor."
 
Şahin, bir gazetecinin, muhalefetin Başkanlık sistemiyle ilgili eleştirileri olduğunu anımsatarak, bu eleştirilerin toplantıda gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, şunları kaydetti:
 
"Bizim yeni anayasa yapım süreciyle ilgili olmazsa olmazımız, kırmızı çizgilerimiz yok. Zaten kırmızı çizgilerle masaya oturursanız, 'buradan uzlaşma çıkmaz' anlamında izlenim vermiş oluyorsunuz. Bizim böyle bir amacımız yok. Başkanlık sistemiyle ilgili hep şunu söyledik; 'büyük ölçüde mutabakat sağlandığını görürsek, biz bunda ısrar etmeyiz. Gerekirse çekeriz' dedik. Hala sözümüzün arkasındayız.
 
Temel hak ve özgürlüklerin, başkanlık sistemiyle ilgisi yok. Yargı bölümününün de büyük ölçüde başkanlık sistemiyle ilgisi yok. İnşallah bu iki bölümle mutabakat sağlanmış madde sayısını artırabiliriz diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem