Yeni anayasa için 12 kişilik ekip: Trabzonlu da var...

Muhalefetle yeni Anayasa konusunda uzlaşma sağlayamayan AK Parti, kendi içinde yürüttüğü çalışmaya hız verdi. Kurulacak 12 kişilik ekipte Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Trabzonlu Şeref Malkoç da yer alacak.    Önümüzdeki hafta yapılacak toplantı ile yeni Ana

Yeni anayasa için 12 kişilik ekip: Trabzonlu da var...

Muhalefetle yeni Anayasa konusunda uzlaşma sağlayamayan AK Parti, kendi içinde yürüttüğü çalışmaya hız verdi. Kurulacak 12 kişilik ekipte Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Trabzonlu Şeref Malkoç da yer alacak.   

Önümüzdeki hafta yapılacak toplantı ile yeni Anayasa taslağının yazımına başlama kararı alan AK Parti, haziran sonuna kadar taslak metni TBMM’ye sunmayı düşünüyor. AK Parti, yaz aylarında Meclis’i çalıştırarak, Anayasa taslağını en erken sonbaharda referanduma sunmayı planlıyor.

12 KİŞİLİK EKİP
 
AK Parti’nin yeni Anayasa yazım heyeti, 12 üyeden oluşuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da toplantılarına zaman zaman katılacağı yazım heyetinin başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapacak.
 
Dağılan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AK Partili 3 üyesi Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül’ün yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yürüten 3 isim Burhan Kuzu, Şeref Malkoç ve Mehmet Uçum da Anayasa taslağı yazım heyetinde yer alıyor. 24. Parlamento döneminde kurulan ve 4 partinin 60 madde üzerinde uzlaşma sağladığı Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da yazım heyetinin üyeleri arasında...
 
Daha önce Başbakan Davutoğlu’nun danışmanlığını da üstlenen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, şubat ayında AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı’na getirilen eski bakanlardan Hayati Yazıcı ile Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan da heyette görev alacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise Anayasa yazım toplantılarının bazılarına katılabileceği belirtiliyor.
 
Yazım sırasında, AK Parti’nin 24. Parlamento döneminde önerdiği Anayasa taslağı göz önünde bulundurulacak. Daha önceki TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda 4 partinin üzerinde anlaştığı 60 madde arasında yer alan bazı maddeler de dikkate alınacak. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler