Yeminini Mehmetçik için bozdu

 Emekli öğretmen Nermin Eroğlu Sekban, eşinin ölümünden sonra "Hatıralarım var" diyerek satmadığı ve 25 yıl süreyle boş tuttuğu evini, Mehmetçik Vakfına bağışladı.1926 doğumlu olan Sekban, 30 yılı aşkın öğretmenlik hayatından sonra Samsun'a yerleşti. Eşin

Yeminini Mehmetçik için bozdu

 Emekli öğretmen Nermin Eroğlu Sekban, eşinin ölümünden sonra "Hatıralarım var" diyerek satmadığı ve 25 yıl süreyle boş tuttuğu evini, Mehmetçik Vakfına bağışladı.

1926 doğumlu olan Sekban, 30 yılı aşkın öğretmenlik hayatından sonra Samsun'a yerleşti. Eşinin vefatının ardından da "Hatıralarım var" diyerek eşiyle birlikte uzun süre yaşadığı evi satmadı ve kiraya da vermeyerek boş tuttu. Ancak sağlık sorunları baş gösterince evini Mehmetçik Vakfına bağışlamaya karar verdi.

"ASKER SEVGİSİ İLE BÜYÜDÜM"

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği yetkilileri, Sekban'ı ziyaret ederek bağış konusunda yardımcı oldular. Sekban da Vakfın Samsun Temsilciliğinin kiralık bir yerde faaliyet gösterdiğini öğrenince, dairesini Vakıf Merkezi olması şartı ile bağışladı. Vakıf temsilciliği de, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bu eve taşındı ve kiradan kurtuldu.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, bağışçı Sekban'ı Samsun'da ziyaret ederek, plaket ve onur belgesi verdi. Sekban'ın hayat hikayesi de bu ay yayınlanan Mehmetçik Dergisinde yer aldı.

Sekban "Ailem beni asker sevgisi ile yetiştirdi. Öğretmenlik yaptığım her yerde askerlerden büyük destek gördüm. Ben de onlara karşı olan borcumu, bağış yaparak göstermek istedim. Ayrıca, Samsunlu bir gazi çocuğunun üniversite eğitimine de katkıda bulunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler