Yemen'de ABD Elçiliği'ne baskın

Allah'ın Rasulü Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret içeren ve İslam dünyasında tepkilere yol açan film nedeniyle dün Libya'da öldürülen ABD Büyükelçisi ve 3 konsolos üyesinin ardından bugün de Yemen'de protestocular ABD Büyükelçiliği'ni bastı. AFP haber ajans

Yemen'de ABD Elçiliği'ne baskın

Allah'ın Rasulü Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret içeren ve İslam dünyasında tepkilere yol açan film nedeniyle dün Libya'da öldürülen ABD Büyükelçisi ve 3 konsolos üyesinin ardından bugün de Yemen'de protestocular ABD Büyükelçiliği'ni bastı.

 

AFP haber ajansı, başkent Sana'da toplanan bir grubun ABD Büyükelçiliği'ne saldırdığını bildirdi. 

Polisin büyükelçilik binasının önünde toplanan göstericileri dağıtmak için ateş açtığı belirtildi. 

Mısır'da ise protestolar üçüncü gününe girdi. Dün geceden bu yana yaşanan olaylarda 10'dan fazlası polis olmak üzere 30 kişi yaralandı. 

Libya'da da Salı gecesi başlayan gösterilerin saldırıya dönüşmesi sonucu aralarında ABD Büyükelçisi Chris Stevens'ın da bulunduğu dört kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler