Yazıcıoğlu'nun ölümünde derin şüphe

   Emekli Hava Tuğgeneral Kürşat Atılgan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili konuştu. Meclis araştırma komisyonu üyesi eski milletvekili Kürşat Atılgan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili konuştu. Atılgan, arama kurtarma faaliyetle

Yazıcıoğlu'nun ölümünde derin şüphe

 

 
 
Emekli Hava Tuğgeneral Kürşat Atılgan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili konuştu.
 
Meclis araştırma komisyonu üyesi eski milletvekili Kürşat Atılgan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili konuştu. Atılgan, arama kurtarma faaliyetlerinde zaafiyetin bulunduğunu söyleyen Atılgan, helikopterin düşmesiyle ilgili  'vertigoya kapıldı' iddialarını yalanladı, pilotun zehirlendiğini söyledi.
 
Meclis araştırma komisyonu üyesi eski milletvekili Kürşat Atılgan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili konuştu.
 
Olaydan sonra kurulan Meclis araştırma komisyonunda üye emekli Hava Tuğgeneral eski Milletvekili Kürşat Atılgan, helikopterde olması gereken yer göstermeye yarayan ELT cihazı olsaydı enkazın çok kısa bir süre içinde bulunabileceğini dile getirdi. Pahalı olan ELT cihazının, helikopterde bulunmama ihtimalinin olduğunu söyleyen Atılgan, "ELT cihazı varsa ve çalışsaydı, enkaz çok kısa sürede bulunabilirdi" diye konuştu.
 
'ARAMA KURTARMADA ZAFİYETLER VAR'
 
Helikopterin 3 gün sonra bulunmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kürşat Atılgan, arama kurtarma yönetmeliğinin yeniden yazılması gerektiğine işaret etti. Atılgan arama kurtarma faaliyetlerinde bir takım zaafiyetler bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 
 
"Burada yaşanan İsmail Güneş'in 4 saat kadar yaşadığını biliyoruz. En azından gazeteci arkadaşımız kurtulabilirdi. Ama büyük zafiyetler oldu. Bununla ilgili personel, tesisat, malzeme ne gerekiyorsa tamamlayıp, Türkiye'nin arama kurtarma konusunda daha etkili olabilecek bir noktaya, gelmesi gerekir. Olayı büyük kaza olarak değerlendirip, büyük bir kaza kırım ekibi oluşturulmalıydı ne yazık ki, bu yapılmadı."
 
'HELİKOPTER PİLOTUN ZEHİRLENMESİ YÜZÜNDEN DÜŞTÜ'
 
Kaza kırım heyetinin sivil havacılıktan daha bağımsız hale kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Kürşat Atılgan, kaza kırım ekibinin yazdığı raporda pilotun 'vertigoya kapıldı' tespitinin yanlış olduğunun söyledi. Atılgan'ın tespiti şöyle: 
 
"Kaza kırım inceleme heyetinin mutlaka sivil havacılıktan daha bağımsız bir yapıda olması gerekir. Diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi. Bu olaydaki kaza kırım ekibinin 'pilot vertigoya kapıldı' tespiti yanlıştı. Vertigo olsaydı helikopterin anormal bir pozisyonda yere vurması gerekirdi. Pilot helikopteri anormal bir duruma sokardı. Burada bir anormallik yok. Uçuş saatleri incelendiği zaman düz uçuşta olduğu görülüyor pilotun. 98 knot da düz bir pozisyonda yere vurduğu görülüyor. Bu da vertigo olmadığını gösteriyor. Helikopterin düşme nedeni vertigo olamaz. Benim tahminim karbonmonoksit zehirlenmesi yüzünden helikopter düştü. Çünkü yüzde 26 civarındaki bir karbomonoksit zehirlenmesinde pilotun, muhakeme ve düşünme yetenekleri yavaşlar. Dolayısıyla o kadar tecrübeli bir pilotun niye sise girdiğini bilmiyoruz."
 
'EN KÜÇÜK ŞÜPHE BİLE VARSA SONUNA KADAR GİDİLMELİ'
 
Soruşturmanın sonucunu merakla beklediğini dile getiren Emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan, en küçük bir şüphe varsa bile sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade etti. Atılgan: "Bu olayla ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde bütün detaylarının konuşulması ortaya çıkarılması gerekir. Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı gizli bir şekilde sürüyor. Gizlilik soruşturması varken benim yorumda bulunmam doğru olmaz. Savcılığın elinde ne gibi bulgular var? Elbette bilemiyoruz. Bende soruşturmanın sonucunu bekliyorum. En küçük bir şüphe dahi varsa sonuna kadar araştırılıp ortaya çıkarılması gerekir. Savcılıkta eldeki bilgi ve belgeleriyle önümüzdeki aylarda bir neticeye varacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler