Yatağan'da maden işçilerinden eylem

Muğla'nın Yatağan ilçesinde maden işçileri, Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.Rekabet Kurulu’nun Yatağan Termik Santrali’nin satışına onay vermesinin ardından enerji ve maden işçileri eylem yaptı. Yatağan T

Yatağan'da maden işçilerinden eylem

Muğla'nın Yatağan ilçesinde maden işçileri, Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Rekabet Kurulu’nun Yatağan Termik Santrali’nin satışına onay vermesinin ardından enerji ve maden işçileri eylem yaptı. Yatağan Termik Santrali ve bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarında çalışan yaklaşık 200 enerji ve maden işçisi, Yatağan’da bulunan Madenci heykeli önünde toplanarak AK Parti Yatağan ilçe binasına yürüyüşe geçti. Şehir içinde yaklaşık 500 metre slogan atarak yürüyen işçiler tarafından AK Parti ilçe binasının önüne basın açıklaması yaptı.

TES İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı açıklamada; “292 günden beri yollardayız, sesimizi duyurmak için yapmadığımız şey kalmadı, ama bizi duymadılar. Bugün yine yollardayız, mübarek Ramazan’ın yedinci gününde bizleri buralara getirenlere yazıklar olsun diyorum” dedi.

Açıklamanın ardından AK Parti ilçe binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen işçilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Durumun sakinleşmesinden sonra siyah çelenk bırakan işçiler, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem