Yaşlı ve engellilere kötü muamele....

İzmir'in Tire İlçesi'nde bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere kötü muamele edildiği ve yaşama koşulları bulunmadığı iddia edilen bir Huzurevi İzmir Valiliği tarafından kapatıldıHayatlarının sonbaharını huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen yaşlı ve engellile

Yaşlı ve engellilere kötü muamele....

İzmir'in Tire İlçesi'nde bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere kötü muamele edildiği ve yaşama koşulları bulunmadığı iddia edilen bir Huzurevi İzmir Valiliği tarafından kapatıldı

Hayatlarının sonbaharını huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen yaşlı ve engellilerin çalıştırıldığı ve yattıkları yerde dışkıların olduğu görüntülerinin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırılmasının ardından yapılan denetimlerde Huzurevi'nin Vali Cahit Kıraç'ın imzaladığı kararla kapatıldığı öğrenildi.
 
Vali Kıraç, yaşlılara saygıda, bakımdan ödün verilemeyeceğini söyleyerek, "Yaşananlardan büyük üzüntü duydum. İnsan onuru ve sağlığına aykırı hiçbir görüntüye müsaade edemeyiz. Her alanda örnek kent olmak zorundayız" dedi.
 
KURU EKMEKLE KAHVALTI
 
Tire'deki bir huzurevinde yaşlıların çalıştırıldığı, dışkı dolu tuvalet ve yemekhanelerde kaldıkları, yaşlılara kahvaltılarında kuru ekmek ve su verildiği, zor koşullar altında yaşamaları nedeniyle vücutlarının çoğu yerlerinde morluklar olduğu görüldü. Bu görüntülerin Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü'ne ulaştırılmasının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın emriyle huzurevi kapatıldı. 
 
"ÇOK ÜZÜLDÜM"
 
Valilik, huzurevinde kalan bakıma muhtaç 37 yaşlı ve özürlünün bakımını, tedavisini başka kurumlarda sürdürme kararı aldı. Huzurevinin uzun süreden beri yakından izlenildiğini, yapılan denetimler sonucu defalarca yazılı olarak uyarıldığını belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "İlgili birimlerce bize ulaştırılan görüntüler karşısında çok büyük bir üzüntü yaşadım.
 
İnsan onuruyla örtüşmeyen, insanca yaşama hakkına aykırı, hijyenik olarak sorumluluğunu yerine getirmeyen bu kurumun derhal kapatılmasını istedim.
 
İzmir EXPO 2020'ye aday bir kent, bizim ana temamız sağlık ve sağlıklı yaşam. Bütün kamu ve özel kurumları, insana dair hizmet üreten birimleri, vakıfları daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Söz konusu yaşlılarımızın bakımı olunca bundan asla ve asla ödün veremeyiz. İlgili kurumlara kesin talimat verdim. Yaşlılarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza hizmet üreten kurumlar, ilgili bakanlığımızın belirlediği yönetmenliklere titizlikle uymaları gerekiyor" dedi.
 
"SÜREKLİ UYARDIK"
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekriya Ertaş, İzmir Valiliği'ne sunulan raporda, huzurevinde yapılan tespitleri 4 sayfalık rapor halinde özetlediklerini söyledi. Yaşlı ve özürlülere 15 gün süre verdiklerini ve eğer yakınlarının başka bir huzurevine götürecek durumları yoksa bakanlığa bağlı huzurevine yerleştirileceğini vurgulayan Ertaş, "İnsan onuruna yakışmayan şartlardaki yaşlı ve özürlü vatandaşlarımızın bu durumu hepimizi üzdü. Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur duruma düşürülmeyecek.
 
Ortada kalmayacak. 2-3 yıldır sürekli olarak vakfı uyardık ve huzurevinin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ben bizzat 3-4 kez gittim. Ama sonuç değişmeyince en sonunda kapattık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem