Yaşlı kadından HDP’lilere: Kendi başınızı yiyin“

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonları gerekçe göstererek İstanbul'da eylem yapan HDP'li gruba, bir vatandaşın tepkisi damga vurdu. Yaşlı kadın gruba, "Daha ne istiyorsunuz. Kendi başınızı ke

Yaşlı kadından HDP’lilere: Kendi başınızı yiyin“

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonları gerekçe göstererek İstanbul'da eylem yapan HDP'li gruba, bir vatandaşın tepkisi damga vurdu. Yaşlı kadın gruba, "Daha ne istiyorsunuz. Kendi başınızı kendiniz yiyin" diyerek tepki gösterdi"

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmansa yönelik Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde alınan sokağa çıkma yasağı kararı, İstanbul'da aralarında HDP'li vekillerin de yer aldığı bir grup tarafından protesto edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, göstericilere tepki gösteren yaşlı bir vatandaşın "Daha ne istiyorsunuz" sözleri damgasını vurdu.

Akşam saatlerinde Mecidiyeköy'deki Cevahir AVM önünde düzenlenen protesto gösterisi ve basın açıklamasına HDP milletvekilleri de katıldı. Adı açıklanmayan yaşlı bir kadın, grup üyelerinin yasadışı slogan ataması üzerine polis uyarı anonsunun ardından tepki gösterdi. Grup adına HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın basın açıklaması yaptığı sırada eylemcilerin yanına gelen yaşlı kadın, "Ne istiyorsunuz daha, ne istiyorsunuz hala. Ne istediklerini niye bilmiyorlar. Seçim dediler, seçim oldu, hepsi indi aşağıya" diyerek tepki gösterdi.

Gruptan bazı eylemciler, yaşlı kadını sakinleştirip ikna etmeye çalışırken, adı açıklanmayan kadın, açıklamasına devam eden HDP Milletvekili Erdal Ataş'a işaret ederek tepkisini sürdürdü. Erdal Ataş'a "Biraz nefes al nefes" diye işaret ettiği sırada, grup arasındaki eylemciler yaşlı kadının kolundan tutarak oradan uzaklaştırmaya çalıştı. Bir süre daha eylemcilerin arasında bekleyen kadın, "Kendi başınızı kendiniz yiyin" diyerek meydandan ayrıldı.

HDP üyeleri tarafından eylem, atılan sloganların ve yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler