Yasin Hayal cezaevinden konuştu

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde Taraf gazetesine açıklamalar yaptı.ALİ ÖZ'ÜN ODASINA SIK SIK GİRİP ÇIKIYOR Aynı davada ber

Yasin Hayal cezaevinden konuştu

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde Taraf gazetesine açıklamalar yaptı.

ALİ ÖZ'ÜN ODASINA SIK SIK GİRİP ÇIKIYOR
Aynı davada beraat eden Erhan Tuncel'e suçlamalar yönelten Hayal, Dink cinayetinin hazırlık safhasıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

McDonald's'ın bombalanması eyleminden Dink cinayetine kadar geçen zaman içinde Erhan Tuncel'in faaliyetleri ve Trabzon Emniyeti ile jandarmasının kendisiyle kurduğu ilişkileri bütün ayrıntılarıyla anlatan Hayal, Trabzon Jandarma Komutanlığı'nın askeri araçlarıyla sık sık karakola götürüldüğünü Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün odasına sık sık girip çıktığını söyledi.

Yasin Hayal, Türkiye'yi sarsan Dink cinayetine giden yolda yaşadıklarını şöyle anlattı:

ALİ ÖZ BENİ ÇOK SICAK KARŞILIYORDU
Bu hadiselerden önce uzman çavuşlar sık sık askerî arabayla beni alıp Trabzon Jandarma Komutanlığı'na götürürdü. Seyyar satıcılık yaptığım için yerim belliydi. Simit, poğaça türü şeyler satıyordum.

Sürekli gelip beni alıyorlardı. İl Jandarma Komutanı çağırınca "gelmiyorum" deme lüksünüz yok. Dönemin Jandarma Komutanı Nazım Başçavuş, Karakol Komutanı Mehmet Üsteğmen, Alay Komutanı Ali Öz... Bunların odasına birçok kez girip çıktım.

Ama niye gittiğimi ben de bilmiyorum. Gittiğimde çok sıcak karşılanırdım, çayım önüme gelirdi. Bana övgü dolu sözler söylerlerdi. "Vatana millete hayırlı bir genç" diyorlardı. Bizim gibi gençlerin bu vatana lazım olduğunu söylüyorlardı. Benden bir talepte bulunmadılar.

Ama herhalde Erhan Tuncel aracılığıyla isteklerini yaptırdılar. Erhan'ın muhbir olduğunu bilmiyordum. BBP Gençlik Kolları Başkanı olduğu için, kendisine sadakatimiz vardı. Üniversite öğrencisi, tahsilli diye onu kendimizden üstün görüyorduk. Bütün mahalle gençliğini etkiliyordu.

Bazen Alperen Ocakları binasında, bazen de evinde bizi toplayıp bize Irak ve Çeçenistan'la ilgili CD'ler izletiyordu, seminerler veriyordu. "Gençliği aydınlatmalıyız" gibi konuşmalar yapıyordu. Sadece ben Ogün Samast değil, bütün Pelitli Beldesi gençleri onu tanırdı.

SİLAHI ORTAKLAŞA ALDIK
Ama Hrant Dink konusunu bir tek Ogün ve benimle konuştu. Silah ve mermilerin parası ile Ogün'ün yol masraflarını Erhan'la ikimiz yarı yarıya karşıladık. Silahı mahalleden arkadaşım olan Ömer Polatoğlu isimli bir kişiden aldım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem