Yaşar Nuri Öztürk'ten 'Ezan' tepkisi

Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, ezan ile ilgili kafa karıştıran bir açıklamada bulundu.CNN Türk ekranlarında yayınlanan Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, ezan ile ilgili kafa ka

Yaşar Nuri Öztürk'ten 'Ezan' tepkisi

Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, ezan ile ilgili kafa karıştıran bir açıklamada bulundu.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, ezan ile ilgili kafa karıştıran bir açıklamada bulundu.

Öztürk, Peygamberin ezanı cihazla okunmasını yasakladığını söyledi.

'Ezanı cihazla okuyamazsınız. İslam bunu yasaklamıştır' diyen Öztürk, 'Bugün cihazla ezan okumak İslam'a, Peygamberimizin talimatına açıkça aykırıdır. Ve bu aykırılığı sürdürüyorlar. Niye sürdürüyorlar onu onlara sormak lazım' dedi.

'NAMAZ VAKTİNİ CİHAZLA İLAN EDEMEZSİNİZ '

Öztürk, 'Peygamberimizin açık talimatı güzel sesli adamlar ezan okuyacaktır. Peygamberin talimatı bu, bunu dedikten sonra bunun lamı cimi var mı? Güzel sesli insanlar okuyacak, bunu bulacaksınız. Ezan'ın ruhaniyeti insan sesiyle okunmasındadır. Namaz vaktini cihazla ilan edemezsiniz. Bunu İslam yasaklamıştır. Hz. Muhammed'in ilk gün koyduğu yasaktır' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem