Yaşar Büyükanıt'a kötü haber!

Dava dosyası, askeri ve sivil mahkeme arasında dosyanın gidip gelmesi nedeniyle yargılama bir türlü başlamamıştı.  Uyuşmazlık Mahkemesi'nin davanın sivil mahkemede görüşülmesi gerektiğine dair verdiği kararın ardından, önümüzdeki günlerde yeniden Van 3. A

Yaşar Büyükanıt'a kötü haber!

Dava dosyası, askeri ve sivil mahkeme arasında dosyanın gidip gelmesi nedeniyle yargılama bir türlü başlamamıştı.  Uyuşmazlık Mahkemesi'nin davanın sivil mahkemede görüşülmesi gerektiğine dair verdiği kararın ardından, önümüzdeki günlerde yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başlanacak.

Uyuşmazlık Mahkemesi'nin gerekçeli kararı on beş gün içerisinde yazması ve dava dosyasını yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesi bekleniyor.

Dosyanın gelmesinin ardından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Seferi Yılmaz ve davanın mağdurlarının avukatları Dinçer Aslan ve Murat Timur, daha önce 39 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak askeri mahkeme tarafından tahliye edilen tanıklar hakkında verilen mahkûmiyet kararının yinelenmesini isteyecekler.

 

BÜYÜKANIT YARGILANSIN DAVASI

Avukatlar ayrıca, eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından hazırlanan Şemdinli iddianamesinde eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında 'yargıyı etkilemeye teşebbüs', 'Diyarbakır 7. Kolordu'da görevli olduğu dönemde suç işlemek için örgüt kurmak', ' görevi kötüye kullanmak' ve 'evrakta sahtecilik' suçlarından yargılanmasına yönelik istemi hatırlatarak, mahkemeden Büyükanıt'ın sanık olarak yargılanmasını talep edecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem