Yasader Trabzonda toplandı!

 “Yerel STK’ların sorunlarını ve önceliklerini Parlamentoya daha etkin bir şekilde taşımalarına katkı sağlamayı amaçlayan ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “Yerel STK’lar İçin Yasama Okulu Projesi”nin ikinci eğitim ve atölye çalışmaları

Yasader Trabzonda toplandı!

 “Yerel STK’ların sorunlarını ve önceliklerini Parlamentoya daha etkin bir şekilde taşımalarına katkı sağlamayı amaçlayan ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “Yerel STK’lar İçin Yasama Okulu Projesi”nin ikinci eğitim ve atölye çalışmaları  3-4 Aralık tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştiriliyor.

Eğitim ve atölye çalışmaları çerçevesinde, STK temsilcilerine yasa yapma süreci ve parlamenter denetim yolları konularında bilgilendirici sunumlar ve konu bazlı oluşturulan gruplar vasıtasıyla uygulamalı çalışmalar yapılacak.

yasader_ici.jpg

Bu bağlamda, STK'ların gündeme getirmek istedikleri sorunları, bir yasama materyali (yasa teklifi taslağı, sözlü veya yazılı soru, genel görüşme veya meclis araştırması önergeleri taslakları vs.) haline getirmelerine yönelik uygulamalı atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Usta Park Hotel'de, Cumartesi günü saat 9.30’da başlayan programın açılışına Vali Yardımcısı Aziz MERCAN ile Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin TURAN katılarak yaptıkları konuşmalarda programın önemine vurgu yaptılar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 Öğleden sonraki oturuma katılan Trabzon Valisi Recep KIZILCIK, Yasama Derneğinin TBMM’de 2005 yılında yapılan ilk panelinin konuşmacısı olduğunu hatırlatarak, bu programın Trabzon’da STK’ların katılımıyla gerçekleştirilmesinin duyduğu memnuniyeti belirtti. Yasama ve denetim süreçlerinin aslında çok teknik bir konu olmasına rağmen STK’ların yoğun ilgi ve katılım göstermesini takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu ifade etti. Yasama Derneği yöneticilerinin bürokrasideki yoğun görevlerinin yanı sıra STK katılımını destekleyen bu projeyi gerçekleştirmelerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

 Pazar günü öğleden sonra yapılacak sertifika töreniyle tamamlanacak eğitimlere, Trabzon’un yanı sıra  Rize, Giresun ve Ordu illerinden de STK temsilcileri katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler