YAŞ öncesi TSK'dan ihraç kararları

TSK'da yaş öncesi ihraç kararları verildi.

YAŞ öncesi TSK'dan ihraç kararları

Resmi Gazete’de yayınlanan ihraç kararnamesine göre, 149 general ve amiral, bin 99 subay, 436 astsubay, TSK’dan ihraç edildi.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLENLERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamede, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan asker kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerine kabul edilmezler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılır ifadeleri yer aldı.

Jandarma, İçişleri Bakanlığına bağlandı

Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Adem Huduti ve Akın Öztürk açığa alındı

Kanun Hükmünde Kararname’ye göre darbe girişimi sonrası 2’nci ordu komutanlığından alınan Orgeneral Adem Huduti ve darbe girişimi sonrası darbe girişiminde yer aldığı söylenen Orgeneral Akın Öztürk TSK’dan ihraç edilirken, Hava Kuvvetleri’nde 30 general, Kara Kuvvetleri’nde de 726 subay ihraç edildi. Kara Kuvvetleri’nde 87 general ihraç edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler