YARSAV'ın yarısı FETÖ'cü çıktı

Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne de sızmışlar.

YARSAV'ın yarısı FETÖ'cü çıktı
15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 2 bin 847 hakim ve savcı ihraç edilirken, 648 yargı mensubu açığa alınmıştı. İhraç edilen ve görevden uzaklaştırılan bu isimlerden 774’ünün, toplam üye sayısı bin 604 olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) üyesi olduğu ortaya çıktı. Böylece FETÖ’nün, kendisini kamufle ederek YARSAV’a sızdığı da anlaşılmış oldu.

2010 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını değiştiren referandumun ardından kurulu ele geçiren üyeleri sayesinde Danıştay ve Yargıtay'ı hakimiyeti altına alan FETÖ, üyelerini, kendilerini kamufle etmek için sosyal demokrat kimliğiyle bilinen hakim ve savcılardan oluşan YARSAV'a yönlendirmişti.

Gülen'den şifreli talimatlar

HSYK'nın geçen hafta ihraçlara ilişkin açıkladığı gerekçeli kararda, 2014'teki HSYK üye seçimlerinin FETÖ açısından hayati önem taşıdığı belirtilmişti. Gerekçede, “Örgütün sözde lideri Fethullah Gülen'in sohbet ve vaaz adı altında şifreli şekilde gönderdiği talimatlarla harekete geçtiği, bu kapsamda YARSAV derneğine de sızılarak bu derneğin seçimlerin kazanılması için kullanıldığı yaşanan süreçle sabittir” ifadelerine yer verilmişti.

Sözcü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem