YARSAV'da iki sürpriz istifa!

Derneğin bir yıldır Başkan Yardımcılığını yürüten Kadıköy Hakimi Nuh Hüseyin Köse dün bir açıklama yaparak görevinden istifa etti.12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için istifa eden Başkan Emine Ülker Tarhan'ın kararını basından öğrendiğini

YARSAV'da iki sürpriz istifa!

Derneğin bir yıldır Başkan Yardımcılığını yürüten Kadıköy Hakimi Nuh Hüseyin Köse dün bir açıklama yaparak görevinden istifa etti.

12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için istifa eden Başkan Emine Ülker Tarhan'ın kararını basından öğrendiğini belirten Köse, bazı dernek üyelerinin bunu hoş karşılamayarak YARSAV üyeliğinden istifa ettiklerini kaydetti.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANALIM
Bazı meslektaşlarının da istifanın eşiğinde olduklarını dile getiren Köse, olağanüstü kurul talebinde bulunduğunu belirtti. Bu talebinin 21'e karşı 1 oyla reddedildiğini kaydeden Köse, YARSAV Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini söyledi. 13 asil yönetim kurulu üyesinin katılımı ile yapılan ve iki adayın katıldığı seçim sonucunda Anayasa Mahkemesi Raportörü Murat Aslan'ın 7'ye karşı 6 oy alarak başkanlığa seçildiğini anlatan Köse şunları kaydetti:

"Oluşan bu tablo karşısında Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde YARSAV ve bu bağlamda yargı, siyasetin açık hedefi haline gelmiş olacaktır. Bu durumun dernekten kaçışlara sebebiyet verdiği de ortadadır. YARSAV bir an önce genel kurula gitmelidir."

ACAR DA İSTİFA ETTİ
Köse'nin açıklamalarının hemen ardından YARSAV Yönetim Kurulu yedek üyesi Mehmet Tank bir açıklama yaparak, istifa eden Emine Ülker Tarhan'a sahip çıktı. Kamuoyunun gündemine tutukluluk süresini sınırlandıran CMK'nın yürürlüğe girmesiyle Hizbullah Örgütü sanıkları hakkında verdiği tahliye kararlarıyla gündeme gelen Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Acar'ın da YARSAV üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem