Yargıtay'dan 'anne-kız' kararı

Ankara’da evlatlık verdiği kızını görmek isteyen bir kadın, çocuğuyla ilişkisini sürdürebilmek için dava açtı.Ankara 9. Aile Mahkemesi davayı reddetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire, yerelmahkemenin kararı

Yargıtay'dan 'anne-kız' kararı

Ankara’da evlatlık verdiği kızını görmek isteyen bir kadın, çocuğuyla ilişkisini sürdürebilmek için dava açtı.

Ankara 9. Aile Mahkemesi davayı reddetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire, yerelmahkemenin kararını bozdu. Daire kararında, davacının kızın öz annesi olduğu belirtilerek, evlat edinmenin çocukla yeni ailesi arasında soybağ ilişkisi kursa da evlatlığın kendi ailesiyle soybağ ilişkisinin evlat edinmeyle ortadan kalkmayacağı vurgulandı.

Ana ve babasından ayrılmasına karar verilmiş çocuğun kendi yüksek yararına aykırı olmadıkça ana-babasıyla düzenli biçimde kişisel ilişki kurmasının, çocuk için bir hak olduğu anlatılan kararda, çocuklarıyla düzenli şekilde kişisel ilişki kurma hakkına ana ve babanın sahip olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler