Yargıtay'da cemaatin imamı iddiasına soruşturma!

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Adalet Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Yargıtay'ın imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi" açıklamasının ardından YARSAV'ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Yargıtay'daki iddialarla

Yargıtay'da cemaatin imamı iddiasına soruşturma!

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Adalet Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Yargıtay'ın imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi" açıklamasının ardından YARSAV'ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Yargıtay'daki iddialarla ilgili soruşturma 2014/7 hazırlık numarası üzerinden yürütülecek.

MEHMET ALİ ŞAHİN NE DEMİŞTİ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Yargıtay imamı' iddiasını şu sözlerle dile getirmişti:
 
Burada ilk kez açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm ve inanmak istemedim. Araştırdım ve doğru olduğuna karar verdim.
 Önemli bir holding başında bulunan kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkûm olmuş. Dosya Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da Cemaatin imamı diye nitelendirilen kişi, bu önemli kişinin dosyası ile ilgili nasıl karar verilmesi noktasında dosyanın kısa bir özeti ile Pensilvanya’ya sormuştur. Bir savcı hakim böyle bir şey yapabilir mi diye düşündüm ama hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğunu öğrendim. Kamuda görev almış bir takım işgüzarlar var. Hoca efendi de adalet neyi gerektiriyorsa öyle karar verin demiş, Allah razı olsun. Oraya sempati duyan oraya mensubiyet içersinde bulunan bir takım kamu görevlileri belki yaranmak için bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Yargıda böyle bir düşünce ile hareket edilirse yargıda adalet tecilli eder mi. Maalesef Yargıda ve emniyette böyle bir yapı oluştu”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem