Yargıtay o kararı bozdu

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıç, Kılıçdaroğlu'na "hakaret" suçundan dava açtı.Davayı kısmen kabul eden yerel mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun, Kılıç'a tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Şenal Sarıhan, yerel mahkemen

Yargıtay o kararı bozdu

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıç, Kılıçdaroğlu'na "hakaret" suçundan dava açtı.

Davayı kısmen kabul eden yerel mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun, Kılıç'a tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Şenal Sarıhan, yerel mahkemenin kararını Yargıtay'da temyiz etti.

Temyizi inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını Kılıçdaroğlu'nun lehine bozdu. Kılıçdaroğlu ile Kılıç'ın siyasi kimliklerine dikkat çekilen kararda, ifade özgürlüğünün, sadece zararsız ve ilgilenmeye değmez görülen bilgi ve fikirleri değil, aynı zamanda rahatsız eden, şaşırtan ve gücendiren ifadeleri de kapsadığı belirtildi.

Kararda, "Siyasi hüviyete mensup şahıslar kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere katlanmalılar" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem