Yardımda turizm önceliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ekonomideki turizm gelirlerini artırmak ve Anadolu'da bulunan belde ve belediyelerin turizm merkezlerini canlandırmak için bakanlık bütçesinde yer alan 'Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım

Yardımda turizm önceliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ekonomideki turizm gelirlerini artırmak ve Anadolu'da bulunan belde ve belediyelerin turizm merkezlerini canlandırmak için bakanlık bütçesinde yer alan 'Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım Esasları Hakkında Yönetmelik' kapsamında turizm öncelikli yöre belediyelerine katkı mahiyetinde yardımlar yapıldığını belirtti.

Belediye alanı ve mücavir alan içinde altyapı, yol, tretuvar, meydan, park, çocuk bahçesi, açık pazaryeri, yeşil alan, tarihi ve turistik eserler ile anıt çevrelerinin açılması ve belediye hizmetlerine ait yapılarda restorasyon çalışmalarına hız verildiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, “2011 yılında, 124 belediyeye imar uygulamaları nedeniyle turizm düzenleme ve kamulaştırma ödeneğinden12 milyon 335 bin TL ödenek gönderilmiştir.

2012 yılında ise toplam 230 adet belediye bakanlık makamı onayı ile turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamında yer almaktadır. Şu ana kadar yapmış olduğumuz yardımların toplamı 5 milyon 156 bin TL'dir.” dedi.

Bakan Bayraktar, “Bakanlığımızca, turizm öncelikli belediyelerin; turizm potansiyelini arttıracak ve cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak projelerine, tasarımın ön plana çıktığı üst yapı projelerine, çevreye duyarlı projelere ve doğal afetten etkilenen belediyelere 'alt-üst yapı, peyzaj, pazar yeri, tarihi ve turistik eserler gibi projelerine' yaptığımız yardımlarımız devam edecek,” diye konuştu.

Erdoğan Bayraktar, 2012 yılı içerisinde turizm öncelikli yöre belediye projelerine yardım kapsamında Trabzon merkez belediyesine 4 milyon TL, Geyikli Belediyesine 60 bin TL, Çamburnu Belediyesine 96 bin TL ve Dernekpazarı Belediyesine 100 bin TL, Artvin Ardanuç Belediyesine 50 bin TL, Arhavi Belediyesine 100 bin TL, Meydancık Belediyesine 100 bin TL, Şavşat Belediyesine 150 bin TL, Çankırı Merkez belediyesine 500 bin TL yardımda bulunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem