Yardım bahanesiyle yaşlı kadının mücevherlerini çaldılar

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dolandırıcılar, "devlet yardımı dağıtıyoruz" diyerek yaşlı bir kadının 100 bin TL değerindeki mücevherlerini çaldı.Olay, bugün öğle saatlerinde Emirgan'daki Yunus Ağa Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir grup dolandırıcı

Yardım bahanesiyle yaşlı kadının mücevherlerini çaldılar

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dolandırıcılar, "devlet yardımı dağıtıyoruz" diyerek yaşlı bir kadının 100 bin TL değerindeki mücevherlerini çaldı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Emirgan'daki Yunus Ağa Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir grup dolandırıcı, Suna Gündoğdu adındaki 82 yaşındaki yaşlı kadının kapısını çalarak "devlet yardımı dağıtıyoruz" diye dolandırdı. Yaşlı kadının evine gelen şüpheliler, "55 yaş üstü yaşlılara devlet yardımı dağıtıyoruz, size de yardım edeceğiz" diyerek Suna Gündoğan'ı kandırarak evdeki 100 bin TL değerindeki mücevher ile 800 lira parayı alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını fark eden Gündoğdu, aynı evde birlikte yaşadığı kızı Oya E.'yi arayarak durumdan haberdar etti.

Yaşananları anlatan Suna Gündoğan, "Kapı çaldı, kapıyı açmadım. Kilidi üstünde araladım. "Ne istiyorsunuz?" dedim. Dedi ki; "55 yaş üstü yaşlılara devlet pirinç, şeker, öteberi dağıtıyor, bir de 600 lira para veriyor" dedi. Ben de "bizim ihtiyacımız yok, bir fakir aileye verin" dedim. "Yok teyze" dedi, "bunu herkese veriyoruz, zengin-fakir herkese veriyoruz" dedi. Kapıyı açıp almam dedim. Bu sefer kapının aralığından bana 200 lira verdi, "üstünü müdürüm getirip verecek" dedi. "Üstünü falan istemiyorum" dedim. "Teyze bunu sen al" dedi "bana 100 lira getir" dedi. Sonra gittim getirdim, bu kez de bozuk diye kabul etmedi. 200 lirayı geri getirin, ben size geri vereyim dedi. Sonra 200 lirasını geri getirdim" dedi.

Dolandırıcıların ilk etapta iki kişi olduklarını söyleyen yaşlı kadın, zanlıların kendisinin sosyal durumunu sorgulamaya başladığını ifade ederek, "İki kişilerdi, siz zenginsizin herhalde dedi. Ben de değilim dedim, yaşantımı idare edebilecek durumdayız dedim. Fakir bir kimse zaten burada oturmaz dedim. Su istedi, su getirdim, daha sonra odama gittim, baktım çantalarımın hepsi gitmiş" diye konuştu.

Yaşlı kadın, "Hemen kızımı aradım, dedim "çantalarım, mücevherlerim hepsi gitmiş, mücevher çantamı da boşaltmış hırsızlar" dedim. Kızım polisi aradı. 100 bin liranın üstünde çok kıymetli mücevherlerdi o takılar. Bu devirde bulunacak gibi değil. İnşallah bulunur bu adamlar" dedi.

Yardım bahanesiyle yaşlı kadının mücevherlerini çaldılar

Yardım bahanesiyle yaşlı kadının mücevherlerini çaldılar

Yardım bahanesiyle yaşlı kadının mücevherlerini çaldılar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler