Yaralı er açıklama yaptı

 Afyon'daki patlamadan kurtulan ve hastanede tedavi gören askerlerden Fethi Tuna, astım hastası olduğu için depoda fazla kalamadığını, komutandan izin alıp dışarıya çıktığı sırada patlamanın olduğunu anlattı.Başka illerden gelen cephanelerin depoya gelişi

Yaralı er açıklama yaptı

 

Afyon'daki patlamadan kurtulan ve hastanede tedavi gören askerlerden Fethi Tuna, astım hastası olduğu için depoda fazla kalamadığını, komutandan izin alıp dışarıya çıktığı sırada patlamanın olduğunu anlattı.

Başka illerden gelen cephanelerin depoya gelişigüzel yerleştirildiğini söyleyen Tuna, bunları düzenli olarak depoya dizip yer açtıklarını söyledi.

Bir haftalık asker olduğunu söyleyen er Fethi Tuna olay gecesini şöyle anlattı: "Üç gündür 6'dan akşam 11-12'ye kadar, başka illerden gelen cephaneleri depoya diziyorduk. Cephaneler depoya gelişigüzel istiflendiği için önce dışarıya çıkartıp sonra düzenli olarak yerleştiriyorduk. Gece cephaneleri kesinlikle dışarıda bırakmıyorduk. Her kasa 30 kilo ağırlığındaydı.

Patlamanın olduğu akşam komutanımdan izin isteyip dinlenmek için dışarıya çıktım. Kamyonun önünde oturuyordum. Çok şiddetli bir patlama oldu. 30 metre kadar ileriye fırladım ve bir çukura düştüm. Ardından daha küçük bir patlama oldu. Ne olduğunu anlayamadım. Sürünerek depoya doğru gitmeye çalıştım, yaralanmıştım. Patlamadan önce içeride herhangi bir ses, ya da bağırış duymadım."

Bu arada depoda elektrik tesisatı bulunmadığı, depoya yerleşim sırasında askerlerin bir kamyonun farlarını açıp aydınlatma yaptıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem