Yaralı asker için haber bekliyorlar

Evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş Yuca yaşam savaşı verirken, Manisa’nın Selendi İlçesi’ndeki ailesi her gün dua ediyor.Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde geçen 22 Temmuz’da saat 16.55'de meydana gelen olayda, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 S

Yaralı asker için haber bekliyorlar

Evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş Yuca yaşam savaşı verirken, Manisa’nın Selendi İlçesi’ndeki ailesi her gün dua ediyor.


Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde geçen 22 Temmuz’da saat 16.55'de meydana gelen olayda, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter Deryan Tepe’de inişe geçtiği sırada düştü. Helikopterde bulunan askerlerden 5’i şehit olurken, 7’si de yaralandı. Yaralı askerler askeri helikopterle Van Asker Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.


Yaralı askerlerden Uzman Çavuş Oktay Yuca’nın baba ocağı Manisa’nın Selendi İlçesi’ne bağlı Çanşa Köyü’nde umutlu bekleyiş sürüyor. Halen komada olduğu belirtilen evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş’un yaralandığını öğrenen komşuları, eve akın ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.


OĞLUNUN YANINA GİDEMİYOR



Uzman Çavuş Oktay Yuca’nın çiftçilik yapan babası 51 yaşındaki Adil Yuca açık kalp ameliyatı olduğu için Van Askeri Hastanesi’ne kaldırılan oğlunun yanına gidemediğini belirtti. Baba Adil Yuca, “Olayı duyar duymaz büyük oğlum Bayram Yuca’yı Van’a gönderdik. Aldığımız haberlere göre hala komadaymış, komadan çıkamadığı için de ameliyata alamamışlar. Duadan başka yapacak bir şeyimiz yok. Sadece benim oğlum değil. Oradakilerin hepsi bizim evladımız. Şehit düşenlere Allah rahmet eylesin. Ana babalarına Allah sabırlar versin. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.


SON GÖRÜŞMEDE HELALLİK İSTEMİŞ



Oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne 46 yaşındaki Rafiye Yuca, “Oğlumla son görüşmemizde bizden helallik istedi. Sanki bir şeyler içine doğmuş gibi konuştu. İnşallah oğlumuzu sağ salim tekrar görürüz. Tek söyleyebileceğim Vatan sağolsun” ifadelerini kullandı.

 

EŞİNİN DOĞUMU ÖNCESİ MANİSA’YA GELDİ

 

Yaklaşık 1 yıllık evli olan ve doğum nedeniyle de beş ay önce Hakkari’den Selendi’ye ailesinin yanına geldiğini belirten Uzman Çavuş Oktay Yuca’nın eşi 25 yaşındaki Naime Yuca, “Annem Rafiye Yuca ile kaza günü eşimle görüştük. Bizden helallik istedi. Doğumda yanımızda olamadı. Hiç görmediği 1.5 aylık olan kızımız Aygül’ü bir kerecik kucağına almak istiyordu. Tek isteği eşimin sağ salim evimize dönmesi, kızımız Aygül’ü kucağına alması” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem