“Yapılan şey sınırlarımızı korumaktır”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düşürülen Suriye savaş uçağıyla ilgili olarak, “Silahlı Kuvvetlerimiz karada, havada, denizde hep teyakkuzdalar” dedi.Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için Lahey’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli

“Yapılan şey sınırlarımızı korumaktır”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düşürülen Suriye savaş uçağıyla ilgili olarak, “Silahlı Kuvvetlerimiz karada, havada, denizde hep teyakkuzdalar” dedi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için Lahey’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile yapacağı görüşme öncesi Suriye sınırında düşürülen Suriye uçağına dair açıklama yaptı. Lahey Büyükelçiliğine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar milli meseleler, ulusal meseleler. Suriye’de olup bitenleri hepimiz biliyoruz. Daha önce nelerin olduğunu da biliyoruz, bir uçağımızın başına ne geldiğini de biliyoruz. Ayrıca zaman zaman sınırımızın ihlal edildiğini ve buna tabi karşılık vermek mecburiyetinde olduğumuzu da biliyoruz. Bütün Suriye’de olup bitenleri düşündüğümüzde bu tehlikeli durumu Silahlı Kuvvetlerimiz karada, havada, denizde hep teyakkuzdalar. Bu olayda da 2 Suriye uçağı Türkiye sahalarına girmek üzereyken ikaz edildi. Birisi döndü gitti, diğeri dönmedi. Türkiye sınırları içerisine girince sınırları korumak görevinde olan silahlı kuvvetlerimiz görevlerini yerine getirdiler” dedi.

Durumun milli bir mesele olduğunu bu yüzden genelkurmay başkanını tebrik ettiğini kaydeden Gül, “Bu milli bir mesele. Dolayısıyla görevlerini yerine getirdikleri için tabi ki Genelkurmay Başkanımızın şahsında da silahlı kuvvetlerimizin tamamına gösterdikleri vazife ve iradeden dolayı kendilerine duyduğumuz güveni tekrarladım, tebrik ettim. Bunlar milli konulardır. Bunları hepimiz hep beraber sahiplenmemiz gerekir. Bunlar siyasetin dışında konulardır” dedi.

Basın mensuplarının “Suriye ile temasa geçtiniz mi?” sorusu üzerineyse Gül, “Herhalde benim geçecek halim yok değil mi? Açıklamaları takip ediyorsunuz. Gerek askeri, gerek dışişleri bakanlığı açıklamaları oldu, bunları gördünüz. Dolayısıyla yapılan şey sınırlarımızı korumaktır. Normal şartlar olsa o zaman başka uygulamalar olabilir. Zaten angajman kurallarının uygulanacağı ilan edilmişti, duyurulmuştu. Dolayısıyla gereği yapılmış oldu” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşen Gül, daha sonra ise Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin yapılacağı merkeze gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler