Yalçın Menteş yürümeye başladı

Trabzonlu doktor TFF eski yönetim kurulu üyesi  Erdal Atalay'ında görev yaptığı ROMATEM mucizeler yaratmaya devam ediyor .ROMATEM'de tedavi gören ünlü Tiyatro ve sinema sanatçısı Yalçın Menteş, damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağının ke

Yalçın Menteş yürümeye başladı

Trabzonlu doktor TFF eski yönetim kurulu üyesi  Erdal Atalay'ında görev yaptığı ROMATEM mucizeler yaratmaya devam ediyor .

ROMATEM'de tedavi gören ünlü Tiyatro ve sinema sanatçısı Yalçın Menteş, damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağının kesilmesinin ardından protez bacağı ile yürümeye başladı. Tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinde doktoruyla birlikte basın açıklaması yapan Menteş "Protezde kampanya vardı. Kaçırmamak için bacağımı kestirdim" diyerek espiri yaptı.

2013 Ocak ayında damar tıkanıklığına bağlı olarak  sağ  bacağının bir bölümünü kaybeden Yalçın Menteş Romatem'de bir basın toplantısı düzenleyerek sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı.

Basın toplantısına "Protezde kampanya vardı kaçırmamak için bacağımı kestirdim" sözleriyle başlayan Menteş, "İnsanlar iki bacakla yaşamaya çalışıyorlar, ben zoru başardım, tek bacakla yaşama deneyimim oldu. Haftanın 4 günü buradayım. Bende çok emeği olan, başta Prof. Dr. Tunç Hoca ve konuşma terapistim Çiğdem Gülerman olmak üzere tüm ekibe huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Yalçın Menteş, aynı zamanda tüm basın mensuplarına bu zorlu sürecinde kendisini yanlız bırakmadan destek oldukları için teşekkürlerini iletti.

Menteş; iyileşme sürecinde kendisine büyük desteğini esirgemeyerek Doksanlar dizisinde rol veren Yapımcı Birol Güven'e de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

fotograf.20131101104948.jpg

EŞİM BANA BEBEK GİBİ BAKTI

Manevi olarak her hafta dizi setine gitmenin kendisini hayata  bağladığını vurgulayan ünlü oyuncu "Hayat çok kısa her an her şey olabilir. Önemli olan sağlıklı olmak ve zor gününde kendisine destek olacak dostlar biriktirmekmiş.  Ben de dostlarımdan bunu gördüm. Eşim bana bebek gibi baktı. Bir bebek büyütür gibi bakımımı üstlendi. Bu çok önemli bir destek. Kaybettiğim uzvumla yeniden doğdum. Bir uzvumu kaybettim ama hayatımı yeniden kazandım" dedi.

Ben zamanında her şeyi yaşadım. Çapkınlıklarım da oldu, alkollü de görüntülendim. Ancak sevgili basın mensupları arkadaşlarım beni hiç bir zaman kötü fotoğarlarla yansıtmadı. Bu da aramızda gelişen samimi iletişimden kaynaklanıyor. Tüm basın mensupları kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. İyiyi kötüyü, samimiyi, yapmacığı ayırd edebiliyorlar'  dedi.

BENİ ÇOK ÜZÜYOR

Bu dönemde kendisini inciten en önemli şeyi "Sağ bacağımı sol bacağımın üzerine atamamak beni çok üzüyor" sözleri ile dile getiren Menteş bu anlarda gözyaşlarını tutamadı. Engelliler için gelecek her teklife ve her projeye kayıtsız şartsız açık olduğunu söyleyen ünlü oyuncu "Eğer bir engelli yürüyüşü olsa en önde bayrak taşımaya, yürümeye hatta koşmaya hazırım" dedi.

4 Haziran’dan bu yana tedavisi devam eden Yalçın Menteş’in durumunu doktoru Prof.Dr. Tunç Alp Kalyon ise "Geçici protez ile işimiz çok yakında bitiyor. Bundan sonraki aşamada önümüzdeki bir kaç hafta içinde kendisine kalıcı protezini takacağız. Takip eden rehabilitasyon sürecinin sonunda inşallah Yalçın Bey günlük yaşantısına ve hepimizin özlediği sanat hayatına geri döncek" sözleri ile değerlendirirken ünlü oyuncu bu sürecin sonunda tiyatro sahnesine çıkarak kendi yazacağı bir oyunu sahnelemek istediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler