Yakılan tırlar Türkiye'ye getiriliyor

 Araçlarını alan 3 Türk tır sürücüsü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçti.Aracını alan tır sürücüsü Beyazıt Sas, Suriye'ye pirinç götürmek istediği sırada çatışmanın ortasında kaldığını belirtti.  Sas, olaylardan sonra Türkiye tarafına kaçtığını v

Yakılan tırlar Türkiye'ye getiriliyor

 

Araçlarını alan 3 Türk tır sürücüsü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçti.Aracını alan tır sürücüsü Beyazıt Sas, Suriye'ye pirinç götürmek istediği sırada çatışmanın ortasında kaldığını belirtti. 

 

Sas, olaylardan sonra Türkiye tarafına kaçtığını ve Suriye tarafında olan aracını almak için bugün tekrar Bab el-Hava Sınır Kapısı'na gittiğini söyledi. 

 

Aracını Bab el-Hava Sınır Kapısı'ndan çok daha uzak bir köyde bulduğunu ifade eden Sas, şunları kaydetti: 

 

''Aracımı gümrükte değil, içerisindeki yükle birlikte bilmediğim bir köyde bulduk. Köye gittiğimizde aracın içerisinde ne varsa söküyorlardı. 'Niye yapıyorsunuz?' dedik. Biz sonuçta onlara gıda maddesi götürüyorduk. Adamlar bize silah doğrulttu.

 

Bıraktık canımızı kurtarmak için geri kaçtık. İkinci kez gittiğimizde diğer muhalifler bize yardımcı oldular. Para karşılığında aracımızı aldık. Aracın yerini söyleyen 500 dolar istedi, diğerleri ise aracı teslim etmek için 2 bin 500 dolar istedi. Aracım iki saatte yağmalandı.'' 

 

Sas'ın aracında çok sayıda kurşun delikleri olduğu da görüldü. 

 

Bu arada gün içinde Bab el-Hava Sınır Kapısı'ndan 3 tırın Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem