Yakalanan PKK'lı her şeyi itiraf etti!

 TERÖRİST İHA'LARDAN NASIL KAÇIYOR? İHA'ların faaliyetlerini nasıl anladıklarını ve ne tür tedbirler aldıklarını da anlattı. Terörist, geceleri hava aracının ışığını fark ettiklerini ve tamamen hareketsiz kalarak yakalanmaktan kurtulduklarını aktardı. Hav

Yakalanan PKK'lı her şeyi itiraf etti!

 TERÖRİST İHA'LARDAN NASIL KAÇIYOR?

 İHA'ların faaliyetlerini nasıl anladıklarını ve ne tür tedbirler aldıklarını da anlattı. Terörist, geceleri hava aracının ışığını fark ettiklerini ve tamamen hareketsiz kalarak yakalanmaktan kurtulduklarını aktardı. Hava aracı bölgeden gidinceye kadar yerlerinden kıpırdamadıklarını ve fırsat bulunduğunda telsiz ile diğer gruplara haber verdiklerini anlattı. R.D., terör örgütüne güvenlik güçlerinin faaliyetlerine ilişkin İranlı ve Türkiyeli kaçakçılardan askerlerin durumuyla ilgili detaylı bilgi aldıklarını ifade etti.

TERMAL'DEN NASIL KAÇIYORLAR?

Türkiye'ye geçişlerde üs bölgelerinin yakınından nasıl geçtiklerini ve ne tür tedbirler aldıklarını anlatan R.D. geçişlerde özellikle dere yataklarını kullandıklarını anlattı. Karakol bölgelerinin yakınlarından geçerken zaman zaman sürünerek geçtiklerini belirten terörist, termal kameralara önlem olarak da suya girerek vücutlarının ısısını düşürdüklerini anlattı. Bu şekilde termal kameralardan kaçtıklarını aktaran R.D. zaman zaman da röntgen filmlerini vücutlarına sararak geçiş yaptıklarını ifade etti.

KCK PKK tim komutanı, terör örgütü mensuplarının İran sınırından Türkiye'ye geçiş noktaları olan Şemdinli ile Esendere arasında kalan sınır bölgesindeki giriş-çıkış noktalarının, Şemdinli, Şehidan Dağı'nın sol yamacında bulunan Mağara önü bölgesi Aşağı Kayalar köyü bölgesinden olduğunu anlattı. Terörist, diğer yollarla ilgili de "Şehidan Dağının sağ yamacında bulunan Tisi köyünden ve Esendere Aledar Dağı (Mirdavut Tepe) güneyinde bulunan 475 No'lu sınır taşının olduğu noktadan Türkiye'ye giriş-çıkış yapılır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler