Yağmur yağdı mayınlar ortaya çıktı

Mahalle arkasındaki arazide hayvanlarını otlatıp pancar toplayan vatandaşlar, patlamaya hazır topuk mayını buldu.Araziye döşenmiş mayının şans eseri kimse basmadan fark edilmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyleyen mahalle sakinleri, patlayıcının etki

Yağmur yağdı mayınlar ortaya çıktı

Mahalle arkasındaki arazide hayvanlarını otlatıp pancar toplayan vatandaşlar, patlamaya hazır topuk mayını buldu.

Araziye döşenmiş mayının şans eseri kimse basmadan fark edilmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyleyen mahalle sakinleri, patlayıcının etkisiz hale getirilmesini bekliyor.

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan mahalle sakinlerinden 5 çocuk babası Burhan Bahadır, önceki gün arazide hayvanlarını otlatırken şans eseri bulduğu mayının kaldırılması için yetkililere başvurduğunu ancak henüz önlem alınmadığını ifade ederek, "Çocuklarımızın yanı sıra gözleri görmeyen yaşlı babam ile anneme ve kardeşlerime ben bakıyorum. Baharın gelmesiyle birlikte arazide hayvanlarımızı otlatıp pancar toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Dün ben burada hayvanlarımı otlatırken bölgede yağan yağmurlar yüzünden üzerindeki toprak aşınınca mayının açığa çıktığını gördüm.

Eğer yağmur suları mayının üzerindeki toprakları almamış olsaydı kesinlikle biri basabilirdi. Mayını son anda fark ettim. Durumu hemen yetkililere bildirmeme rağmen gelip kaldırmadılar. Buradan geç yıl da başka bir mayın bulduk ve kendimiz imha ettik. Yılardır bu bölgeye döşenen mayınlardan dolayı birçok hayvanımız telef oldu. Bizler yetkililere gittiğimizde, 'O bölge temiz, gidip rahat rahat dolaşabilirsiz' diyorlardı ama görüyoruz ki halen mayınlı" şeklinde konuştu.

Burhan Bahadır'ın annesi Piroze Bahadır ise, "Benim eşim yaşlı ve gözleri görmüyor. Oğlumun 5 çocuğu var ve hepimize o bakıyor. Allah korusun ya mayına bassaydı? Bunun hesabını kim verecekti ya da bu kadar insana kim bakacaktı?" dedi.

Mahalle sakinleri daha sonra önlem amacıyla mayının etrafını taşlarla çevirip araziden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem