Yabancı ülke rektörleri Trabzon'da toplanacak

Akdeniz Üniversiteler Birliği 2015 yılı toplantısını 11-14 Haziran 2015 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.Toplantı öncesinde Trabzon’a gelen Akdeniz Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer, Trabzon Ticaret ve

Yabancı ülke rektörleri Trabzon'da toplanacak

Akdeniz Üniversiteler Birliği 2015 yılı toplantısını 11-14 Haziran 2015 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.

Toplantı öncesinde Trabzon’a gelen Akdeniz Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Celebi ile görüşen Prof. Dr. Sağlamer, Türk üniversitelerini biraz daha ön plana çıkaracak faaliyetlerde bulunmayı planladıklarını ve bu kapsamda birlik toplantısının bu yıl Türkiye’de ve Trabzon’da yapılacağını söyledi.

Trabzon’da ağırlanacak olan yabancı ülke rektörlerinin bölgenin tanıtımı için de değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sağlamer, 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında KTÜ ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte Akdeniz Üniversiteler Birliği’nin Genel Kurulu ve Konsey toplantılarının gerçekleştirileceğini belirtti.

1-340.jpg

Yapılacak toplantının bu yıl ki konusunun yüksek öğretimde kadın akademisyenler olduğunu kaydeden Sağlamer, Türkiye’de akademisyenlerin yüzde 28’ini oluşturan kadınların 180 üniversitenin ancak 16’sında rektörlük görevini üstlendiğini hatırlattı. Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer, Türkiye’nin kadın temsilinde dünyanın en ileri ülkelerden birisi olduğunu ancak yönetimde geride olduğunu söyledi. Sağlamer “Kadın rektör sayısı aç. 180 üniversitede 16 rektör kadın var. Hepsi bu. Yüzde 10’un altında. Türkiye’deki profesörlerin yüzde 29’u kadındır. Karar verici düzeylerde kadın çok az. İşte bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Rektörlük seçimlerinde başarılı olan kadınlar ne yazık ki atanamıyor ve by pas ediliyorlar" şeklinde konuştu.

Ziyarette yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz de Akdeniz Üniversiteler Birliği’nin toplantısının bölge açısından büyük önem taşıdığına ve Trabzon’a büyük bir saygınlık katacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem