Windows 10 ses sorunu ve çözümü

Windows 10'a geçiş yapan bazı okuyuclarımızın ses sorunu yaşadığına şahit olduk. Bir okuyucumuzun da yardımıyla sizinle bu Windows 10 ses sorununun nasıl çözüldüğünü paylaşmak istiyoruz. Windows 10 yükledikten sonra oluşan ses problemini çözmek için 3 far

Windows 10 ses sorunu ve çözümü

Windows 10'a geçiş yapan bazı okuyuclarımızın ses sorunu yaşadığına şahit olduk. Bir okuyucumuzun da yardımıyla sizinle bu Windows 10 ses sorununun nasıl çözüldüğünü paylaşmak istiyoruz. 

Windows 10 yükledikten sonra oluşan ses problemini çözmek için 3 farklı yol bulunuyor. Dilerseniz çözümleri tek tek inceleyelim.

1. Yol: Ses Driver Güncellemesi

Öncelikle Bilgisayarım'a sağ tık yapıyor ve Özellikler'e giriyorsunuz. Sol tarafta bulunan Aygıt Yöneticisi'ne tıkladıktan sonra Ses Ayarları'na tıklıyoruz. Aşağıda açılan Hoparlör kımına sağ tık yapıyoruz. Açılan menüden  Sürücü Yazılımını Güncelleştir seçeneğine tıklıyor ve driver'ı internetten ara diyoruz. Bu sırada güncelleme yapılıyor ve bilgisayarı tekrar başlattıktan sonra sesiniz geri geliyor!

1438346859_adsiz.png

2. Yol: Driver Servis Uygulamasını Tekrar Başlatın:

İlk işlemi yaptınız ve hala ses yoksa hemen Driver Servis Uygulaması'na giriş yapalım. Bunun için öncelikleÇalıştır uygulamasını açalım. Nerede olduğunu bilmiyorsanız arama kutusuna Çalıştır yazabilirsiniz. Açılan pencereye services.msc yazıp enter tuluna basalım.

1438347072_ekran-alintisi.png

Açılan menüde aşağıya inelim ve Windows Ses ve Windows Ses Bitiş Noktası'na tıkladıktan sonra solda bulunanYeniden Başlat seçeneği ile Driver Servis Uygulaması'nı tekrar başlatalım. PC'yi de tekrar başlattıktan sonra sorun çözülecektir.

1438347332_ekran-alintisi.png

3. Yol: Sistemi Yenile

Yukarıdaki 2 yolda işe yaramadıysa bu yolla sesi geri getirebileceğimize inanıyoruz. Öncelikle Denetim Masası'nı açalım. Ses'e tıklayalım, Hoparlöre sağ tık yapalım ve Özellikler kısmına giriş yapalım. Yukarıda bulunan sekmelerden Ses Efekti sekmesine tıklayın. Burada ayarı Windows Varsayılan olarak değiştirin. Sorun bu kez kesin olarak çözülecektir.1

1438347779_ekran-alintisi.png

Teknoloji Oku

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler