WhatsApp’a dişli rakip geldi

Çin kökenli Tencent firmasının internet dünyasına sunmuş olduğu Wechat mobil uygulaması son iki yılda aktif kullanıcı sayısını iki kattan fazla artırarak 800 milyon rakamına ulaştı. Uygulamanın bu rakama ulaşmasında dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin m

WhatsApp’a dişli rakip geldi
Çin kökenli Tencent firmasının internet dünyasına sunmuş olduğu Wechat mobil uygulaması son iki yılda aktif kullanıcı sayısını iki kattan fazla artırarak 800 milyon rakamına ulaştı.

Uygulamanın bu rakama ulaşmasında dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin merkezli olması büyük etken olarak kabul ediliyor.

Avrupa ve Amerika piyasasında henüz yer edinemeyen uygulama bu bölgelerde istediği rakamlara ulaşırsa WhatsApp’ı geçmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor.

Daha çok Çin ve Uzak Doğu ülkelerinde yoğun olarak kullanılan uygulamanın ABD ve Avrupa sınırlarında pek de yaygın olmadığı bir gerçek. Eğer WeChat Avrupa’ya da açılabilirse Whatsapp’ın tahtı bu kez gerçekten de sarsılabilir.

Facebook’un Patronu Mark Zuckerberg’in haftalar önce paylaştığı rakamlar Whatsapp dâhil popüler platformların karnesini ortaya koydu.

800 milyon aboneyle Whatsapp bir yana Instagram’da bu sayı 300, Facebook Messenger’da ise 700 milyon. Facebook’un kayıtlı kullanıcı sayısı ise 1.49 milyarı buluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler