Vurulma anı ilk kez ortaya çıktı!

BMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na ulaşan devlet arşivinden; 27 Mayıs öncesinde İstanbul ve Ankara’da meydana gelen öğrenci olaylarına ilişkin çok sayıda belgenin yanı sıra bazı tarihi fotoğraflar da ilk kez ortaya çıktı. Fotoğraflar içinde 28-29 Nisan

Vurulma anı ilk kez ortaya çıktı!


BMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na ulaşan devlet arşivinden; 27 Mayıs öncesinde İstanbul ve Ankara’da meydana gelen öğrenci olaylarına ilişkin çok sayıda belgenin yanı sıra bazı tarihi fotoğraflar da ilk kez ortaya çıktı. Fotoğraflar içinde 28-29 Nisan 1960’ta İstanbul ve Ankara’daki gösterilerde hayatlarını kaybeden Turan Emeksiz ile Nedim Özpolat adlı öğrencilerin vurulma anları da yer alıyor.

İstanbul Beyazıt Meydanı’ndaki gösteriler sırasında silahla vurulan Turan Emeksiz’in cansız bedeni arkadaşları tarafından meydandan çıkarılıyor. Emeksiz’in otopsi fotoğraflarının yanı sıra o dönemin tartışması “Yerden seken kurşun mu isabet etti?” sorusuna yanıt aranan tanık ve uzman ifadeleri ile Emeksiz’in vücudundan çıkarılan merminin başının ezik olmadığını anlatan otopsi raporları da arşivde bulunuyor. Bir belgede, Beyazıt Meydanı’nda 20 yaşında orman fakültesi öğrencisi iken yaşamını yitiren Emeksiz’in üzerinden çıkanlar listelenirken, kimliklerin yanı sıra iki de tiyatro biletinin bulunduğu bilgisi yer alıyor.

İşte Turan Emeksiz’in vurulduğu an

36.20130305091606.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler