Vurgun yaptığı parayla umreye gitti

İzmir'de 3 milyon 600 bin liralık vurgun olayının ardından icra müdürünün zimmetine geçirdiği parayla hem at yarışı oynadığı hem de umreye gittiği ortaya çıktı.İzmir 4. İcra Müdürü Murat K.'nın 3 milyon 600 bin lirayı zimmetine geçirmesi olayı ile ilgili

Vurgun yaptığı parayla umreye gitti

İzmir'de 3 milyon 600 bin liralık vurgun olayının ardından icra müdürünün zimmetine geçirdiği parayla hem at yarışı oynadığı hem de umreye gittiği ortaya çıktı.

İzmir 4. İcra Müdürü Murat K.'nın 3 milyon 600 bin lirayı zimmetine geçirmesi olayı ile ilgili soruşturma sürüyor. 2011 yılında 4. İcra Müdürlüğü görevine atanan Murat K.'nın 2012 yılından itibaren dosyalara ödenen paralarla at yarışı oynamaya başladığı, kazandığı ikramiyeyi yine dosyalara yatırdığı, son yıllarda kaybedince zimmetin miktarının büyüdüğü belirtildi. İcra müdürünün zimmetine ne kadar para geçirdiğinin tespit edilebilmesi için geri dönük dosyalar üzerinde inceleme başlatıldı. Zimmet olayından sonra diğer icra müdürlüklerinde de denetimler sıklaştırıldı. Başsavcılığın talimatı üzerine müfettişler, icra müdürlüklerindeki dosya ve hesapları geriye dönük inceleme başlattı.

3 MİLYON 600 BİN LİRALIK VURGUN NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İzmir Adliye Sarayındaki görevlileri şoke eden olayda, İzmir 4. İcra Mahkemesi Kalem Müdürü Murat K., savcılık makamına giderek 3 milyon 600 bin TL'yi zimmetine geçirdiğini itiraf etti. Paraları hangi dosyalardan aldığını tek tek detaylı anlatan icra müdürü, paranın büyük bölümünü at yarışında yediğini, yaptığı hatadan dolayı geceleri uyuyamadığını söyledi. İcra müdürünün tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından başlatılan soruşturmada, 3 milyon 600 bin TL'yi zimmetine geçiren Murat K.'nin bir ay önce atamasının başka yere yapıldığı, atama yazısından sonra bir süre ortadan kaybolduğu, sonunda savcılığa gelerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

HEM AT YARIŞI OYNAMIŞ HEM UMREYE GİTMİŞ

Yüksek miktarda at yarışı oynadığı tespit edilen Murat K.'nin, yine zimmetine geçirdiği para ile umreye gittiği, günde 5 vakit namaz kıldığı dikkat çeken bilgiler arasında yer aldı. İcra müdürünün zimmet suçundan tutuklanması avukatları şaşırttı. Bazı avukatlar, Murat K.'nın son derece efendi bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, olayı duyunca şok olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler