Volkswagen krizinden sonra fiyatı tavan yaptı

Paladyum, Volkswagen emisyon krizinin metale olan talebi artıracağı beklentileriyle geçen hafta yüzde 9 yükselerek Aralık 2011'den bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydetti. MarketWatch'un haberine göre, Macquarie Research analistleri yayınladıkları

Volkswagen krizinden sonra fiyatı tavan yaptı

Paladyum, Volkswagen emisyon krizinin metale olan talebi artıracağı beklentileriyle geçen hafta yüzde 9 yükselerek Aralık 2011'den bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydetti.

MarketWatch'un haberine göre, Macquarie Research analistleri yayınladıkları notta, Volkswagen'i sarsan dizel emisyon skandalının "paladyum katalizörleri kullanan benzinle çalışan araçlar için olumlu olmasının" beklendiğini söyledi.

Geçen hafta Alman otomotiv devi Volkswagen'in ABD ve Avrupa'da egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterdiği ve yaklaşık 11 milyon araca yerleştirilen yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile yapıldığı ortaya çıkmıştı. Hafta başında patlak veren skandalın ardından şirket hisselerinde yüzde 30 değer kaybı yaşanmıştı.

Paladyuma dört yılın en iyi haftasını yaşatan skandal, dizel araçlarda kullan platin fiyatlarını ise aşağıya çekti. Ekim vadeli platin kontratları geçen hafta yüzde 3,4 değer kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem