Volkan Konak yargılanıyor

Şarkıcı Volkan Konak'ın, ''Suların Horon Yeri'' adlı albümünün kapağında Karadenizli 3 kız kardeşin fındık toplarken çekilen fotoğrafını izinsiz kullandığını iddiasıyla hakkında 45 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açılan şarkıcı Volkan Konak'ın

Volkan Konak yargılanıyor

Şarkıcı Volkan Konak'ın, ''Suların Horon Yeri'' adlı albümünün kapağında Karadenizli 3 kız kardeşin fındık toplarken çekilen fotoğrafını izinsiz kullandığını iddiasıyla hakkında 45 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açılan şarkıcı Volkan Konak'ın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan davalı Volkan Konak ile Trabzonlu davacılar Fatma İskender, kız kardeşleri Meryem Saraç ve Yasemin Kalyoncu katılmadı. Konak'ın avukatı Hande Burma ile davacı kız kardeşlerin avukatı Celalettin Kaya ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan davacı 3 kız kardeşin avukatı Kaya, dava dilekçelerinde öne sürdükleri gerekçelerle, şikayetçi olduklarını belirtti.

Hakim daha sonra davacıların sosyal ve ekonomik durumuna ilişkin araştırma raporunun mahkemeye gönderildiğini belirterek, Konak'ın sosyal ve ekonomik durumunun araştırılmasına ve taraflara davayla ilgili delilleri mahkemeye sunmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-DAVA DİLEKÇESİNDEN-

Trabzonlu davacılar Fatma İskender, kız kardeşleri Meryem Saraç ve Yasemin Kalyoncu, Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdikleri dava dilekçesinde, Karadenizli şarkıcı Volkan Konak'ın bu yılın ocak ayında müzik şirketi aracılığıyla ''Suların Horon Yeri'' adlı bir CD albüm çıkardığını belirtmiş, albümün arka kapağında Konak ile söz konusu müzik şirketinin, kendilerinin fındık toplarken çekilen fotoğrafını izinsiz yayımladığını ileri sürmüştü.

Davacı 3 kız kardeş, kişilik haklarının saldırıya uğradığını öne sürerek, davalılar hakkında 5'er bin lira manevi, 10'ar bin lira maddi tazminat olmak üzere toplam 45 bin lira tazminat istemiyle dava açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler