Vizesiz Avrupa'da AB'den şart krizi!

Avrupa Birliği'nden terör tanımı konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılması konusunda mesaj verilirken, Türkiye’den de  terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğü  bir dönemde bu şarta uyulmayacağı yönünde önemli açıklamalar yapıldı. VİZE SERBESTİSİ YOL H

Vizesiz Avrupa'da AB'den şart krizi!

Avrupa Birliği'nden terör tanımı konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılması konusunda mesaj verilirken, Türkiye’den de  terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğü  bir dönemde bu şarta uyulmayacağı yönünde önemli açıklamalar yapıldı.

VİZE SERBESTİSİ YOL HARİTASI

AB Komisyonu’nun Vize Serbestisi Yol Haritası uyarınca hazırlanan üçüncü vize ilerleme raporu 4 Mayıs’ta açıklandı. Bu kararla ilgili olarak Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, dün bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Haber’in, sözleri önemli. Çünkü Haber, AB’nin Ankara'daki büyükelçisi konumunda.

AB delegasyonu Başkanı, vize muafiyeti konusundaki şartları, pasaportların AB üyesi ülkelerin standardına getirilmesi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununun AB standartlarına uyumlu hale getirilmesi, Europol ile operasyonel işbirliği anlaşması ve AB ülkeleri ile adli işbirliği yapılması konularında da yasal sürecin tamamlanması olarak sıraladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem