Vize muafiyeti için tarih belli oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında Vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin ve geri kabul anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğini bildirdi.Davutoğlu, 16 Aralık'ta Vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve ger

Vize muafiyeti için tarih belli oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında Vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin ve geri kabul anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğini bildirdi.

Davutoğlu, 16 Aralık'ta Vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

"ÇOK TARİHİ BİR GÜN"

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ile Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu şöyle konuştu:"Son dönemde büyük çabalar sarf ettik. Şu anda Türk halkının en fazla 3-3,5 yıl içinde vizesiz olarak AB’de seyahat edebileceğinden mutluluk duyuyorum. Bu en uzun süredir. Meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum göstermiş oldukları işbirliği ruhu nedeniyle. Çok tarihi bir gün. Türk halkı ve Avrupa için tarihi bir gün. Ankara’da 16 Aralık’ta başlayacak sürecin, en kısa zamanda sonuca ulaşacağını umuyorum. Türkiye Avrupa ailesinin bir üyesidir. Gelecek vizyonumuzu ortaya koymaktadır. Bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler